728 x 90

Ford патентова предпазен колан с подгряване

Ford патентова предпазен колан с подгряване

Ford подаде документи в американското патентно бюро за доста интересен свой проект. Инженерите от Синия Овал искат да защитят от кражба идеята си за предпазен колан с функция за подгряване. Засега не са ясни намеренията на фирмата за патента, тъй като студен предпазен колан е може би най-рядкото оплакване от шофьор, което можете да чуете.

Ford подаде документи в американското патентно бюро за доста интересен свой проект. Инженерите от Синия Овал искат да защитят от кражба идеята си за предпазен колан с функция за подгряване.

Засега не са ясни намеренията на фирмата за патента, тъй като студен предпазен колан е може би най-рядкото оплакване от шофьор, което можете да чуете. Не се знае дали Ford изобщо възнамерява да използва тази функция в бъдещи свои модели или просто се предпазва от индустриална кражба.

А иначе коланът функционира съвсем елементарно. Подобно на седалките с подгрев, тънки нагреватели са вплетени в самия колан и се активират при вкарване на накрайника на колана в неговото гнездо. От Ford са подготвили няколко различни дизайна на самия колан.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт