728 x 90

Тестват безпилотни снегорини в Русия

    В Русия започнаха първите изпитания на безпилотни снегорини. Засега тестовете се провеждат само в Рязанска област. Ако експериментите се признаят за успешни, такава техника скоро ще се появи в други пилотни региони – столицата Москва и Татарстан. В качеството на автономни снегорини се използват машини на компанията Avrora Robotics. Безпилотните камиони първоначално ще могат да

    В Русия започнаха първите изпитания на безпилотни снегорини. Засега тестовете се провеждат само в Рязанска област.

    Ако експериментите се признаят за успешни, такава техника скоро ще се появи в други пилотни региони – столицата Москва и Татарстан. В качеството на автономни снегорини се използват машини на компанията Avrora Robotics.

    Безпилотните камиони първоначално ще могат да работят само на закрита територия. Снегочистачната техника се контролира дистанционно от оператори. Тестовете се провеждат нощем и само при малък снеговалеж.

    При това в радиус от 50 метра ще се поставят специални табели, които ще съобщават на гражданите, че наоколо работи безпилотна техника. Очаква се скоростта за събиране на снега да се увеличи с 35%, благодарение увеличеното работно време на специализираните камиони.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт