728 x 90

SEAT Leon с нов 1.5-литров мотор на метан

    Досега SEAT Leon TGI се предлагаше с 1.4-литров бензинов турбо мотор работещ на метан, но сега испанците лансират нова версия на возилото, която ще използва по-новия 1.5-литров агрегат на Volkswagen Group. Промяната носи и ново име – Leon TGI Evo. Моторът се базира на 1.5 TSI като използва директно впръскване и малък турбо компресор. Голяма част

    Досега SEAT Leon TGI се предлагаше с 1.4-литров бензинов турбо мотор работещ на метан, но сега испанците лансират нова версия на возилото, която ще използва по-новия 1.5-литров агрегат на Volkswagen Group.

    Промяната носи и ново име – Leon TGI Evo. Моторът се базира на 1.5 TSI като използва директно впръскване и малък турбо компресор. Голяма част от компонентите на мотора са изработени специално за работа на природен газ.

    Мощността на 4-цилиндровия мотор възлиза на 130 к.с., а пиковият въртящ момент е 200 Нм. Стандартно ще се предлага 6-степенна ръчна скоростна кутия, а срещу доплащане наличен ще бъде и 7-степенен автоматик.

    Благодарение на три по-големи отпреди резервоара за метан, машината може да изминава до 500 км. с едно зареждане. Към тях се добавят и стотина километра на бензин.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт