728 x 90

Хонда изобрети революционни акумулатори за елмобили

Изследователи от японската компания Honda обявиха, че са намерили много по-добра алтернатива за литиево-йонните батерии. Иновацията представлява ​​флуорид-йонни батерии, които са изобретени от японците, след като са анализирали изследванията, проведени в Калифорнийския технологичен институт на НАСА. Според експерти, новите батерии имат различен химичен състав, който позволява използването на материали с висока енергийна интензивност и с

Изследователи от японската компания Honda обявиха, че са намерили много по-добра алтернатива за литиево-йонните батерии. Иновацията представлява ​​флуорид-йонни батерии, които са изобретени от японците, след като са анализирали изследванията, проведени в Калифорнийския технологичен институт на НАСА.

Според експерти, новите батерии имат различен химичен състав, който позволява използването на материали с висока енергийна интензивност и с намалено ниво на въздействие върху околната среда. Единственият проблем с новите флуорид-йонни батерии е високата температура, при която те работят – 150 градуса по Целзий.

Honda обаче обяви, че почти са разработили подобрения, които ще осигурят безпроблемна работа на новите батерии при стайна температура. Новият елемент, който осигурява нормалната работа на флуорид-йонните батерии, се създава от стабилен течен флуориден електролит, получен от соли на тетраалкиламониев флуорид, разтворени в органичен флуориран етер.

Хонда твърди, че новите батерии ще бъдат десет пъти по-енергоемки от съществуващите литиево-йонни батерии и ще бъдат използвани от всички бъдещи електрически превозни средства.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт