728 x 90

Hyundai измисли многостепенна въздушна възглавница

    Компанията Hyundai обяви, че е разработила първата в света система с многостепенна предпазна въздушна възглавница. Според проучване на корейците вторични удари се проявяват в три на всеки десет катастрофи. От Hyundai са на мнение, че нормалните въздушни възглавници предлагат защита само след възникването на първия удар, докато новоразработената многостепенна система позволява на еърбега да продължи

    Компанията Hyundai обяви, че е разработила първата в света система с многостепенна предпазна въздушна възглавница. Според проучване на корейците вторични удари се проявяват в три на всеки десет катастрофи.

    От Hyundai са на мнение, че нормалните въздушни възглавници предлагат защита само след възникването на първия удар, докато новоразработената многостепенна система позволява на еърбега да продължи да се надува и да защити пътници при вторичен удар било то в стълб или друго превозно средство. Новата технология на Хюндай ще се вгражда в серийните модели на марката.

    „Чрез подобряване на работата на въздушните възглавници очакваме значително да повишим безопасността на нашите шофьори и пътници”, казва Таши Чи, ръководител на технологичния център на Hyundai Motor Group.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт