728 x 90

Боинг направи успешни изпитания на безпилотно аеротакси

    Американската компания Boeing проведе изпитания на автономен пътнически самолет, предназначен за придвижване в рамките на мегаполисите. Първият тестови полет беше успешно извършен на 22 януари. В рамките на изпитанията самолетът е направил контролируемо излитане, пребиваване във въздуха и кацане. Аеротаксито работи на електричество и е готово за напълно автономен полет в рамките на 80 км.

    Американската компания Boeing проведе изпитания на автономен пътнически самолет, предназначен за придвижване в рамките на мегаполисите. Първият тестови полет беше успешно извършен на 22 януари.

    В рамките на изпитанията самолетът е направил контролируемо излитане, пребиваване във въздуха и кацане. Аеротаксито работи на електричество и е готово за напълно автономен полет в рамките на 80 км.

    Дължината на безпилотния боинг е малко над 9 метра, а широчината – 8,5 метра. В разработките на самолета участие взима и дъщерната компания Boeing Aurora Flight Sciences. Тя се занимава с разработката на оборудване за вертикално излитане и кацане с помощта на електрически двигател.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт