728 x 90

Volvo лансира последното си поколение дизели това лято

Volvo лансира последното си поколение дизели това лято

Volvo е една от компаниите, които са най-експресни по отношение на трансформацията към електрическа тяга. Все пак, шведите все още не са готови да загърбят изцяло добрия стар дизелов мотор. По информация на Autocar, производителят ще лансира последното си поколение дизелови мотори през лятото на тази година. Предполага се, че въпросните двигатели ще останат в

Volvo е една от компаниите, които са най-експресни по отношение на трансформацията към електрическа тяга. Все пак, шведите все още не са готови да загърбят изцяло добрия стар дизелов мотор.

По информация на Autocar, производителят ще лансира последното си поколение дизелови мотори през лятото на тази година. Предполага се, че въпросните двигатели ще останат в продажба поне четири или пет години, като след това Volvo ще се сбогува с дизела.

Очаква се новите 4-цилиндрови дизели да са еволюция на сегашните агрегати. Най-първо ще ги видим в обновения XC90, а после най-вероятно и в останалите модели на марката.

Що се отнася до големия високопроходим автомобил, в следващото си поколение той ще предлага изцяло електрифицирани задвижвания, между които вече няма да има дизелови мотори.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт