728 x 90

3-цилиндров двигател на газ за Dacia Duster

Dacia Duster се сдоби с ново интересно предложение за задвижване. Става дума за 1.0-литров 3-цилиндров турбо мотор, който е пригоден за работа на пропан-бутан. 100-коньовият двигател с име TCe 100 Eco-G може да се похвали и с относително висок въртящ момент за работния си обем от 170 Нм. СО2 емисиите на LPG версията са с около

Dacia Duster се сдоби с ново интересно предложение за задвижване. Става дума за 1.0-литров 3-цилиндров турбо мотор, който е пригоден за работа на пропан-бутан.

100-коньовият двигател с име TCe 100 Eco-G може да се похвали и с относително висок въртящ момент за работния си обем от 170 Нм. СО2 емисиите на LPG версията са с около 10 процента по-ниски от тези на стандартния 1.0 TCe.

Румънците обещават икономия на средства за гориво в рамките на около 30 процента спрямо бензинов Duster и близо осем процента спрямо дизелов модел с 1.5-литров dCi мотор.

Когато и газовата бутилка, и бензиновият резервоар са пълно догоре, Duster на LPG може да измине малко над 1000 километра без необходимост от спиране.

Продажбите стартират първо от Франция, където джипката на газ вече може да се поръча срещу цена от €12 490, която е еквивалентна на тази на стандартния бензинов модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт