728 x 90

Toyota влага $400 млн в разработчик на летящо такси

    Компания Тойота ще инвестира $394 млн в американската аерокосмическа фирма Joby Aviation, която се занимава с разработката на летящо такси. Това беше съобщено от пресслужбата на японската марка. Става дума за апарат с електрически двигатели, който притежава възможността за вертикално излитане и кацане. Ротационните винтови двигатели с вертикално излитане осигуряват подемна сила, а при хоризонтален

    Компания Тойота ще инвестира $394 млн в американската аерокосмическа фирма Joby Aviation, която се занимава с разработката на летящо такси. Това беше съобщено от пресслужбата на японската марка.

    Става дума за апарат с електрически двигатели, който притежава възможността за вертикално излитане и кацане. Ротационните винтови двигатели с вертикално излитане осигуряват подемна сила, а при хоризонтален полет действат като издърпващи агрегати.

    Летящото такси от Joby Aviation може да развива максимална скорост от 320 км/ч, а дължината на полета с едно зареждане съставлява около 240 километра. Първата информация, че Toyota е заинтересована от така наречения летящ автомобил, се появи през 2017 година. Имаше тенденции, че японците ще представят вече готовия модел през 2020 г. на Олимпиадата в Токио.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт