728 x 90

CES 2020: Иновации в автомобилната електроника с БГ участие

Новаторските идеи, реализирани с участието на български инженери, за пореден път бяха под светлините на прожекторите по време на тазгодишното Изложение за Потребителска Електроника (CES 2020) в Лас Вегас, САЩ, от 6 до 9 януари. На щанда на Вистеон, световен лидер в разработката и производството на автомобилна електроника за интериора, почти всеки продукт демонстрираше нововъведения,

Новаторските идеи, реализирани с участието на български инженери, за пореден път бяха под светлините на прожекторите по време на тазгодишното Изложение за Потребителска Електроника (CES 2020) в Лас Вегас, САЩ, от 6 до 9 януари. На щанда на Вистеон, световен лидер в разработката и производството на автомобилна електроника за интериора, почти всеки продукт демонстрираше нововъведения, създадени частично от екипите на Софийския Технологичен Център на компанията.

На фокус отново бяха основните кокпит системи – информация за водача, инфоразвлекателни продукти, интегрирани системи в един контролер SmartCore и DriveCore контролер за автономни автомобили. Силно впечатление предизвика и едно уникално нововъведение – POLED дисплей структура с непрекъсната предна маска, позволяваща огъване на централния дисплей с 5° назад и 15° напред към шофьора.

Един от ключовите продукти в областта на информация за водача е и новата технология за дисплей microZone, която позволява изображение с висока яркост от 850 cd/m2 до 1300 cd/m2, ултрависоко контрастно отношение 100 000:1, широка цветова гама и много ниска енергийна консумация. Продуктите с такива параметри позволяват изображения с качество, изключително доближаващо това на OLED дисплеите, но на много по-ниска цена.

След успешното интегриране в автомобили и камиони на Даймлер на второто поколение SmartCore контролер, Вистеон представи следващата версия на платформата, която вече има и клиент – официално ще бъде използвана в електромобилите на китайския производител GAC. Новата версия се отличава с подобрени възможности за управление на свързаност с потребителски мобилни устройства, инфоразвлекателни приложения, телеметрия, информация за водача, сигурност, камера и управление на дисплеи за задните седалки. Безжичната поддръжка на CarPlay и AndroidAuto е гарантирана със сертификати, а хардуерът позволява едновременната работа на Android, Linux, QNX, AutoSAR и други операционни системи на многоядрения процесор.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт