728 x 90

Все повече рециклирани материали в колите на Peugeot

Все повече рециклирани материали в колите на Peugeot

До 2060 г. ще има десет милиарда жители на планетата. Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира, че използването на суровини ще се удвои, за да отговори на растежа, упражнявайки два пъти по-голям натиск върху околната среда.  Автомобилите могат да окажат ефект върху околната среда чрез използването на природни ресурси и чрез рециклиране на

До 2060 г. ще има десет милиарда жители на планетата. Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира, че използването на суровини ще се удвои, за да отговори на растежа, упражнявайки два пъти по-голям натиск върху околната среда. 

Автомобилите могат да окажат ефект върху околната среда чрез използването на природни ресурси и чрез рециклиране на излезли от употреба коли (рециклиране на автомобили за скрап). Много производители обръщат внимание на това.

За да засвидетелстват своята социална отговорност, да намалят риска от зависимост и да контролират производствените разходи, производителите на автомобили трябва да намерят решения за:

– използване на материали от отговорна верига за доставки (зачитане на правата на човека, околната среда и етиката);

– отговорно третиране на продукти в края на експлоaтационния им живот (по-специално превозни средства и батерии за електрически превозни средства) ;

– използване на материали, съвместими с кръговата икономика и концентриране в две области: необходимостта от възстановяване и рециклиране на превозни средства в края на експлоaтационния им живот и рециклиране на материали, които стават все по-оскъдни;

– използване на по-малко природни ресурси, които поскъпват, тъй като са на изчерпване;

– елиминиране на опасните вещества, обект на регулации.

 

Интегриране на рециклирани материали в автомобилите Peugeot 

Отчитането на въздействието върху околната среда при проектирането на автомобили е основен проблем, който се отразява на дизайна на наскоро лансираните нови модели.

Най-новите модели на Peugeot показват резултата, получен от включването на рециклирани материали от естествени източници:

 

 

  • В резултат на съвместни програми новият Peugeot 208 и новият Peugeot 2008 имат споделено използване на рециклирани и естествени материали. Те съдържат  средно съответно 30% и 31% рециклирани и естествени материали, включени в приблизително 40 части. Сред тях са:

 

– Употребата на естествени конопени влакна за армировките на таблото.

– Употребата на рециклиран полипропилен на спойлерите (въздух под пода, под резервоара, въздушната възглавница, предни / задни калници) и в предните / задните брони.

– Употребата на рециклиран полиамид в главините и всмукателния колектор, както и във вентилаторния агрегат.

 

  • Peugeot 508 съдържа средно 31% рециклирани и естествено срещащи се материали. Около 80 полимерни части включват рециклирани материали и материали от естествен произход. Сред забележителните приложения в PEUGEOT 508 могат да се отбележат:

 

– използването на естествени конопени влакна в каналите за размразяване на предното стъкло,

– употреба на рециклиран полипропилен в спойлерите или устройството за съхранение на резервни колела.

 

Екологичният отпечатък на индустрията остава приоритет за Peugeot. Марката предприема конкретни действия в тази насока. Доказателство за това са рекордните нива на използване на естествени и рециклирани материали, постигнати от автомобилите с марка Peugeot.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт