728 x 90

Drivey е невидимият помощник, който ще ви "разкаже" най-важното за вашата кола в реално време

Свикнали сме да бъдем бомбардирани с информация в реално време на практика постоянно – от компютъра, от телефона, че дори и от смарт часовника. Колите ни стават все по-умни, вече могат да комуникират помежду си, но ние все още се ограничаваме с данните, които инструментното табло ни предлага – разход на гориво, външна температура, оставащи

Свикнали сме да бъдем бомбардирани с информация в реално време на практика постоянно – от компютъра, от телефона, че дори и от смарт часовника. Колите ни стават все по-умни, вече могат да комуникират помежду си, но ние все още се ограничаваме с данните, които инструментното табло ни предлага – разход на гориво, външна температура, оставащи километри до крайната дестинация и други подобни. Но истината е, че един модерен автомобил разполага с много повече информация, която обаче “не иска” да сподели с вас.

Тук на помощ идва устройството Drivey. Модерна джаджа, която се връзва през OBDII буксата на автомобила ви и “разкрива” допълнителна информация, с която в противен случай не разполагате. Drivey изпраща събраната статистика директно на мобилния ви телефон посредством специално приложение. Връзката между софтуера и хардуера е бърза и лесна, благодарение на вградената в устройството SIM-карта. Услугата се предлага от Теленор, но добрата новина за всички потребители е, че не е необходимо задължително да разполагате с карта на телекомуникационния оператор, за да се включите.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт