728 x 90

Renault EZ-Pod: совалка за центъра на града

Renault инвестира усилено в гама безпилотни концептуални автомобили, обединени под наименованието EZ. В нея досега са включени пътническите модели EZ-GO и EZ-Ultimo, както и вановете EZ-Pro и EZ-Flex. Тези дни беше разсекретен и новия член на фамилията – миниатюрният двуместен Renault EZ-Pod. Разработчиците го определят като совалка за пътувания на къси разстояния. Например, за последните

Renault инвестира усилено в гама безпилотни концептуални автомобили, обединени под наименованието EZ. В нея досега са включени пътническите модели EZ-GO и EZ-Ultimo, както и вановете EZ-Pro и EZ-Flex.

Тези дни беше разсекретен и новия член на фамилията – миниатюрният двуместен Renault EZ-Pod. Разработчиците го определят като совалка за пътувания на къси разстояния.

Например, за последните минути от паркинга до преместването към търсения адрес в центъра на града. Возилото е подходящо също за резерватите и за пренаселените курорти.

Двуместният EZ-Pod е изграден върху шасито на серийния автомобил Renault Twizy и заема на пътя по-малко от три квадратни метра. Придвижва се малка скорост и е изцяло лишен от привичните органи за управление.

Автопилотът е снабден с предна камера, лидар, кръгов радар и GPS предавател. Съобщава се за наличие на система за самообучение. От Renault засега не съобщават къде ще се проведе пилотната експлоатация на такива совалки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт