728 x 90

Airbus показа салона на летящото такси

Европейският производител на самолети Airbus публикува първите снимки, даващи представа за интериора на нов вид транспорт, който в момента е известен като проек Vahana. Устройството би трябвало да се използва като летящо такси. Дължината на прототипа, наречен Alpha Two, е 6.2 м, височината – 2.8 м, а размахът на крилата е 5.7 метра. Салонът е

Европейският производител на самолети Airbus публикува първите снимки, даващи представа за интериора на нов вид транспорт, който в момента е известен като проек Vahana. Устройството би трябвало да се използва като летящо такси.

Дължината на прототипа, наречен Alpha Two, е 6.2 м, височината – 2.8 м, а размахът на крилата е 5.7 метра. Салонът е изработен в минималистичен стил.

Напълно безпилотното превозно средство няма външни органи за управление – пътникът ще има само дисплей с висока резолюция, който показва цялата информация за полета, както и развлекателно съдържание.

Едноместният апарат има въртящи се витла, които позволяват вертикално излитане и кацане. Благодарение на това автомобилът ще може да вземе пътник дори и в труднодостъпни места в града.

Резервът на батерията е достатъчен за около 100 км полет. Предполага се, че летящото такси може да бъде извикано с помощта на специално мобилно приложение.

След кацане системата ще извърши проверка на безопасността на транспортното средство, след което машината ще проиграен маршрута като вземе предвид ситуацията в небето. Компанията смята, че новото такси ще помогне за решаването на проблема със задръстванията в мегаполисите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт