728 x 90

Mercedes-AMG извади най-мощния 4-цилиндров сериен двигател в историята

Mercedes-AMG извади най-мощния 4-цилиндров сериен двигател в историята

Mercedes-AMG най-накрая разпространи повече детайли за 2.0-литровия турбо мотор, който ще задвижва най-мощните версии на компактните модели на фирмата. Става дума за A45, CLA 45 и GLB 45. Те ще получат ново поколение 4-цилиндров агрегат, който носи заводски индекс М139. В топ версиите S на споменатите модели, агрегатът ще генерира 416 к.с., което го превръща в

Mercedes-AMG най-накрая разпространи повече детайли за 2.0-литровия турбо мотор, който ще задвижва най-мощните версии на компактните модели на фирмата. Става дума за A45, CLA 45 и GLB 45.

Те ще получат ново поколение 4-цилиндров агрегат, който носи заводски индекс М139. В топ версиите S на споменатите модели, агрегатът ще генерира 416 к.с., което го превръща в най-мощния сериен мотор с четири цилиндъра правен някога.

Въртящият момент е невероятните за бензинов агрегат 500 Нм, които се достигат между 5000 и 5250 об/мин. В по-слабата си версия, М139 ще генерира 382 к.с. и 480 Нм момент.

Захранването с гориво става едновременно по два метода – директно в цилиндрите, както всички модерни бензинови мотори, и индиректно в колекторите. На разположение е двусекционна турбина за високо налягане.

Първият модел, който ще получи новия 2.0-литров мотор, се очаква да бъде А45. Малкият хот хеч би трябвало да се появи на пазара до края на годината.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт