728 x 90

Nokian Tyres Intuitu – цифровата система за мониторинг на гуми

Транспортните средства, с които се придвижваме, и с които вършим работа стават все по-дигитализирани – от управлението на автопарка и отдалеченото диагностициране до логистиката базирана на бърз обмен на данни, автономните автомобили, интернетът на нещата (Internet of Things, IoT) и много други. Но въпреки че гумите са решаващ фактор за безопасната, ефективна и икономична работа

Транспортните средства, с които се придвижваме, и с които вършим работа стават все по-дигитализирани – от управлението на автопарка и отдалеченото диагностициране до логистиката базирана на бърз обмен на данни, автономните автомобили, интернетът на нещата (Internet of Things, IoT) и много други. Но въпреки че гумите са решаващ фактор за безопасната, ефективна и икономична работа на автомобила досега те оставаха невидими по отношение на събирането на цифрови данни в реално време. Новото решение на Nokian Tyres Intuitu променя това като ви осигурява достъп до тези данни, позволявайки ви да извлечете повече от гумите си и да се притеснявате по-малко.

Като пионер в разработването на специални гуми, Nokian Tyres направи първите стъпки към дигиталното управление на гумите в реално време. Nokian Tyres Intuitu съчетава екипирани със сензори умни гуми с мобилно приложение, което записва данните от гумите, като информира потребителя за важна информация като налягане и температура на гумите.

„Имахме за цел направим „plug & play“ система“, казва Тони Силфверберг, ръководител отдел „Продажби и маркетинг“ в Nokian Tyres: „След като закупите гумите, нужно е единствено да инсталирате приложението и сте готови.“

Тази система първоначално ще бъде налична за гуми на земеделски селскостопански машини, но Nokian Tyres се стреми да разшири дигитализацията за цялата си продуктова гама.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт