728 x 90

Nokian Tyres е сред топ 10% от най-устойчиви компании в света

Nokian Tyres беше включена в Световния индекс за устойчиво развитие на на Dow Jones (DJSI World sustainability index) за трета поредна година. Компанията беше избрана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие (DJSI Europe index). В 20 от 21 критерия на оценката от 2019 г. компанията е била поставена по-висока от средното за

Nokian Tyres беше включена в Световния индекс за устойчиво развитие на на Dow Jones (DJSI World sustainability index) за трета поредна година. Компанията беше избрана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие (DJSI Europe index). В 20 от 21 критерия на оценката от 2019 г. компанията е била поставена по-висока от средното за сектора на автомобилните компоненти в глобален мащаб.

„Горди сме да бъдем част от водещите 10 процента на най-устойчивите компании в света. Устойчивостта е в основата на нашия бизнес и на бранда Nokian Tyres. Гордеем се с признанието и целият ни глобален екип продължава да се стреми към целите, които сме си поставили в работата ни по отношение на устойчивостта“, споделя президентът и главен изпълнителен директор на компанията Хилле Корхонен.

Nokian Tyres се стреми да бъде лидер в устойчивостта като непрестанно работи за по-добра корпоративна устойчивост по отношение на продуктите и различните работни процеси. През май 2018 г., Nokian Tyres се присъедини към инициативата Science Based Targets, която се стреми да постигне целите на Парижкото споразумение.

Целта, да бъдат намалени емисиите на въглероден диоксид от гумите е изпълнена чрез намаление на съпротивлението при търкаляне със средно 7% (в сравнение с показателите през 2013), много преди заложения срок. Стремежът на тази решителна дейност е да подобри екосъобразността на продуктите без да бъде нарушена безопасността.

„Новата ни фабрика в САЩ е още едно доказателство за устойчивост: безопасност на работното място и екологичност бяха основни приоритети още във фазата на изграждане.“, казва Корхонен.

Nokian Tyres продължава да работи над корпоративната си устойчивост. Компанията иска да бъде пример за цялата индустрия и да спомогне за създаване на добавена стойност за хората, икономиката и околната среда.

Индексите представят най-устойчивите компании в света – включително и Nokian Tyres
Индексът за устойчивост на Dow Jones (The Dow Jones Sustainability Index, DJSI) е годишна оценка за устойчивост на големи публично търгувани компании правена от швейцарската организация RobecoSAM. За инвеститорите това e значима, цялостна корпоративна оценка на устойчивостта на една компания.

RobecoSAM оценява корпоративната устойчивост по финансови, социални и екологични критерии. Независима оценка от международна компания подбира заинтересованите страни – клиенти, инвеститори и служители – с надеждно описание за работата по отношение устойчивостта на компаниите. През 2019 г., RobecoSAM покани над 3500 от най-големите публично търгувани компании да вземат участие в оценката за устойчивост. Въз основа на оценката, първите 10% от тези компании бяха включени в Световния DJSI индекс като най-устойчиви компании в света.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт