728 x 90

Continental разработи гуми с автоматично напомпване

Continental представи концептуални гуми наречени C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified – Свързани. Автономни. Надеждни. Електрифицирани.). Гумите използват редица иновативни технологии, включително функцията за автоматично напомпване по време на каране. В гумите е инсталиран набор от специални сензори, които събират и анализират различна информация в реално време, например за дълбочината на протектора, повредите, температурата и налягането

Continental представи концептуални гуми наречени C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified – Свързани. Автономни. Надеждни. Електрифицирани.). Гумите използват редица иновативни технологии, включително функцията за автоматично напомпване по време на каране.

В гумите е инсталиран набор от специални сензори, които събират и анализират различна информация в реално време, например за дълбочината на протектора, повредите, температурата и налягането вътре в гумата. Всички тези данни могат да бъдат пренасочени към мобилното устройство на водача. Освен това, информацията отива в облачното хранилище на компанията и Continental може да я използва при разработването на нови гуми.

В допълнение, в гумите са вградени специални центробежни помпи. При ускоряване под въздействието на центробежна сила се задейства лопатна помпа, генерираща сгъстен въздух, който се натрупва в малко хранилище. Въздухът веднага ще потече обратно в камерата, ако електрониката реши, че колелото трябва да се напомпва или изпомпва.

Continental отбелязва, че постоянното поддържане на оптимално налягане в гумите намалява разхода на гориво или електроенергия, както и емисиите. Гумите с подобни технологии биха могли да бъдат използвани от операторите на роботизирани таксиметрови услуги в бъдеще – за да намалят разходите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт