728 x 90

Michelin докара Европа до Балканите (+видео)

– Уникална атрактивна презентация на не толкова атрактивен търговски продукт, като автомобилната гума, се състоя на 19 април в хотел "Хилтън София"– Събитието се проведе във виртуалното пространство, обединило чрез директна онлайн връзка екипите на Michelin и журналистите в София, Букурещ, Белград и Загреб– Г-н Седрик Бино, търговски директор на Michelin за Румъния и Балканите,

– Уникална атрактивна презентация на не толкова атрактивен търговски продукт, като автомобилната гума, се състоя на 19 април в хотел "Хилтън София"
– Събитието се проведе във виртуалното пространство, обединило чрез директна онлайн връзка екипите на Michelin и журналистите в София, Букурещ, Белград и Загреб
– Г-н Седрик Бино, търговски директор на Michelin за Румъния и Балканите, представи едновременно за българския, румънския, хърватския и сръбския пазар гумите Pilot Super Sport, като запозна първи медиите с характеристиките на новия модел първокласни гуми, синтезиращи опита на специалистите и изследователите от екипа на Michelin

– От българска страна на премиерата в София присъстваха Димитър Спасов (Регионален мениджър продажби за България) и Андрей Лисник (Технически експерт "Продукти и сервиз") от "Michelin за Румъния и Балканите"

MICHELIN Pilot Super Sport, най-бързата серийна пистова гума в света, се появи на световния пазар през януари 2011 г. Предназначена за серийни спортни автомобили, както и за автомобили, специално тунинговани за много високи скорости, тази нова гума на Michelin обединява цялата гама от експертни познания и ноу-хау, разработени от Michelin във водещите международни състезания за издръжливост, и по-специално в състезанието „24-те часа на Льо Ман“.
Гумата MICHELIN Pilot Super Sport беше създадена с една цел: да достави върховно изживяване при шофиране, като същевременно гарантира максимална безопасност дори и при екстремни условия на експлоатация. Тази забележителна комбинация от удоволствие зад волана и гарантирана безопасност се оказа решаваща в етапите на разработване на продукта, проведени с Porsche, BMW M (спортната дивизия на производителя, базиран в Мюнхен) и Ferrari.
Изключителният потенциал на MICHELIN Pilot Super Sport, която е предназначена за най-тежките условия на движение по пътищата, идва директно от уменията и способностите на екипите на Michelin в областта на моторните спортове. Технологичните постижения, които позволиха на Michelin да отбележи 13 поредни победи в състезанието „24-те часа на Льо Ман“, бяха използвани при създаването на MICHELIN Pilot Super Sport с идеята да бъде осигурено на автомобилистите максимално удоволствие от шофирането.
За да усъвършенства поведението на пътя и способността за спиране и по този начин цялостното ниво на безопасност на гумата, дори и в най-екстремни условия, като същевременно предостави отличен пробег, Michelin комбинира три уникални технологии, включително две разработени за гумите, използвани в „24-те часа на Льо Ман“: пояса Twaron®, както и протектора от комбинирана каучукова смес Bi-Compound и променливото контактно петно 2.0, които водят началото си от иновации, утвърдени и използвани в състезанията за издръжливост (повече технически подробности на стр. 9). Комбинацията показа убедителни резултати, които са в състояние да спечелят на своя страна дори най-взискателните производители в сегмента на автомобилите от висок клас. В резултат на това новата гума Michelin има ключови предимства, които й позволяват да отговори на предизвикателството, отправено от нейния предшественик – MICHELIN Pilot Sport PS2, която е хомологирана като оригинално оборудване за повече от 200 превозни средства.
В съответствие с иновационната стратегия на Michelin, гумата MICHELIN Pilot Super Sport осигурява оптимален баланс на няколко отделни експлоатационни характеристики. Тази способност за съчетаване на максимална безопасност, дори и при екстремни условия на употреба, с удоволствие от шофирането и отличен пробег е в резултат на един ангажимент към научноизследователската и развойната дейност, който до този момент няма достоен конкурент в отрасъла на гумите за превозни средства (всяка година на технологичния център на Michelin се отпускат близо 500 милиона евро).

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт