728 x 90

Dunlop триумфира на пистите за издръжливост

– Тройна победа за Dunlop в състезанието 12 часа на Себринг– Dunlop избран от победителите в класовете LMP1, LMP2 и GT в американските серии на Льо Ман– Dunlop и BMW стартират с победа защитата на шампионската си титла  Dunlop, един от водещите производители на високоскоростни автомобилни гуми в света, започна изтънчено сезон 2012 – с

– Тройна победа за Dunlop в състезанието 12 часа на Себринг
– Dunlop избран от победителите в класовете LMP1, LMP2 и GT в американските серии на Льо Ман
– Dunlop и BMW стартират с победа защитата на шампионската си титла 

Dunlop, един от водещите производители на високоскоростни автомобилни гуми в света, започна изтънчено сезон 2012 – с победа в три от класовете на Американските серии на Льо Ман.  Шампионатът  ALMS (American Le Mans Series) започна състезателния сезон, заедно с откриването на Световния шампионат на FIA за издържливост „12 часа на Себринг”.

BMW и Dunlop започват с победа защитата на шампионската си титла 
Dunlop и BMW Team RLL стартираха защитата на своята американска шампионска титла за 2011 г., като го направиха по най-драматичния начин. Джоуи Ханд направи уверено изпреварване при последния завой в последната обиколка след 12-часово тежко каране, с което спечели за отбора втората  чиста победа на Себринг с автомобил BMW M3 GT. През по-голямата част от втората половина състезанието беше шеметно, като 6 автомобила се бореха за водещата позиция. Обутата с Dunlop М3-ойка, която Ханд споделяше с Дирк Мюлер и Джонатън Съмъртън, показа силно темпо и постоянство в борбата за връщане в състезанието след ранното наказание заради превишена скорост в лентата за излизане от бокса.
Вълнуващата победа бе особено радостна за Dunlop. “За производителите на гуми класът GT е един от най-конкурентните в света и, побеждавайки всички останали производители на гуми в американските серии, не само ние доказахме резултатите от нашата усилена развойна програма, но и BMW и Dunlop са също горди от победата над толкова невероятни състезателни автомобили от новия Световен шампионат на FIA”, заяви Жан-Феликс Базлен, Генерален мениджър на отбора Dunlop Motorsport.
Боби Рахал, шеф на отбора BMW Team RLL, отдаде дължимото на здравината на гумите Dunlop. „Трябва да изразя голямата си признателност към Dunlop. Карахме с един комплект гуми по-дълго отвсякога. Тази победа е наистина сладка”.
В подкрепа на успеха на Dunlop, автомобилът Chopard Racing Porsche на отбора Paul Miller Racing, управляван от Брайс Милър, Саша Маасен и Роб Бел направи силно 5-то място – най-доброто класиране, постигано от автомобил Porsche, след скорошното  преминаване на отбора към гумите на Dunlop.

LMP1 – Дайсън и Dunlop триумфират в Америка
В най-бързата категория на Американските серии на Льо Ман (ALMS), отборът Dyson Racing спечели победата с новата си Lola-Mazda. Автомобилът, споделян от пилотите Крис Дайсън, Гай Смит – бивш шампион от Льо Ман, и Стивън Кейн – бивша звезда от състезанията Dunlop British Touring Car, спечели с най-новите си Dunlop LMP1 гуми, въпреки факта, че за първи път бяха тествани само преди седмица. 

LMP2 – Dunlop печели ALMS и се качва на почетната стълбица в крайното класиране на Световния шампионат на FIA
Състезателната категория LMP2 за автомобили-прототипи е другата сфера, където Dunlop се представи отлично през 2011 г. Компанията беше изборът на победителите от световните и европейски шампионати, в резултат на което цялата LMP2 избра Dunlop за състезанието 12 часа на Себринг.
Level 5 Motorsport бяха най-добрите американски дебютанти, но сензацията в класа бе че първите победители в LMP2 Световен шампионат на FIA – Стефан Саразин, Виченте Потоликио и Райън Далзил, споделящи автомобил HPD-Honda – в крайното класиране се изкачиха на почетната стълбица, изпреварвайки много от състезателите в клас LMP1.
Базлен бе особено горд, че с това постижение стигна до почетната стълбичка на Световния шампионат: „Dunlop не просто иска да спечели в LMP2, ние искаме да го направим със стил. Да спечелиш подиум в кампанията на най-силните LMP1 състезатели е награда за нашите усилия при подготовката. Резултатът е доказателство за таланта и всеотдайността на отбора на Dunlop, а ние продължаваме работата за постигане на съвършенство в този важен клас”.
След това съвместно начало на сезона, Американските серии на Льо Ман и Световният шампионат за издържливост на FIA поемат всеки по своя път. Шампионатът ALMS отива в Лонг Бийч, Калифорния, на 14 април. Битката за Световния шампионат отива в Спа-Франкоршан в Белгия на 5 май.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт