728 x 90

Dunlop Sport BluResponse – сцепление без компромис

    Дънлоп, един от световните лидери в производството на високоскоростни и свръхвисокоскоростни гуми, представи ново поколение продукт. Новата Dunlop Sport BluResponse е лятна гума за  леки коли, която осигурява отлично сцепление на мокри настилки, никакъв компромис по отношение на пробега и значителни икономии на разхода на гориво. Базирана на 125-годишна традиция  в печеленето на състезания, гумата

    Дънлоп, един от световните лидери в производството на високоскоростни и свръхвисокоскоростни гуми, представи ново поколение продукт. Новата Dunlop Sport BluResponse е лятна гума за  леки коли, която осигурява отлично сцепление на мокри настилки, никакъв компромис по отношение на пробега и значителни икономии на разхода на гориво. Базирана на 125-годишна традиция  в печеленето на състезания, гумата се основава на полимери, използвани в мотоспорта. Те осигуряват повишена приспособимост към пътната настилка за по-добро сцепление на мокро и спирачни възможности. Гумата Dunlop Sport BluResponse е една от най-високо оценените според европейския етикет на пазара с оценка ВА   за съпротивление при търкаляне и сцепление на мокро .
    "Според направеното наскоро проучване сред потребителите на Дънлоп става ясно, че сред най-важните критерии за избор на нова гума   са първо марката, след това – сцеплението на мокра настилка като отражение на безопасността, и след това – горивната ефективност",  споделя Санджай Кхана управляващ директор на марката Dunlop. „Това превръща Дънлоп с новия й модел Sport BluResponse в основен играч на пазара. Въпреки това, ние не бихме били Dunlop, ако не се бяхме фокусирали върху цялостното представяне на гумата, а само върху оценките според европейския етикет. Резултатите от независимите тестове TÜV SUD ясно показват, че дори и с високи оценки според етикета, ние не сме и няма да направим компромис по отношение на цялостното представяне на гумата“, допълва той.
    За добрата устойчивост на аквапланинг на новата Dunlop Sport BluResponse допринасят широките централни канали на протектора, които ефективно отвеждат водата особено при висока скорост. В сравнение с няколко основни конкурента,  новата гума на Dunlop дава впечатляващи резултати при спиране на мокър път- с до 3 метра по-къс спирачен път в сравнение със средните резултати на конкурентите в теста. Благодарение на устойчивата на загряване смес на протектора, опримизираната форма и конструкция, новата Dunlop Sport BluResponse има значително намалено съпротивление при търкаляне. В сравнение с предшестващия модел гуми, Sport BluResponse има 30% подобрено представяне в съпротивлението при търкаляне и съответно оценка "B" според европейския етикет. Тази оценка е подкрепена и от други показатели за топ представянето на гумата – намалено ниво на шум, благодаряние на затворените раменни канали и подобрен пробег, заради оптималното разпределение на налягането.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт