728 x 90

Goodyear с лятна гама гуми EfficientGrip Performance

Goodyear представи новата си лятната гума EfficientGrip Performance. Гумата се предлага в 39 размера, като осигурява едни от най-високите класове на пазара според европейския етикет с оценка „А“ за сцепление на мокра настилка и оценка „В“ за съпротивление при търкаляне. По отношение на нивата на шум, третият критерии според етикета, гумата осигурява едни от най-ниските

Goodyear представи новата си лятната гума EfficientGrip Performance. Гумата се предлага в 39 размера, като осигурява едни от най-високите класове на пазара според европейския етикет с оценка „А“ за сцепление на мокра настилка и оценка „В“ за съпротивление при търкаляне. По отношение на нивата на шум, третият критерии според етикета, гумата осигурява едни от най-ниските нива на шум, предлагани на пазара за такава гама от размери.
Новата EfficientGrip Performance идва само няколко месеца след въвеждането на европейското законодателство за етикетиране на гумите, но вече е една от водещите продуктови гами на пазара по отношение на оценките от етикета. За да задоволи най-високите критерии на европейския етикет, новата EfficientGrip Performance е базирана на редица високи технологии. Сред тях е и технологията WearControl на Goodyear, която допринася за оптималното сцепление на мокро и баланс на съпротивлението при търкаляне през целия живот на гумата. Ниското съпротивление при търкаляне и съответно ниският разход на гориво също са резултат от сместа на гумата, която понижава загряването на страницата на гумата като по този начин намаляват съпротивлението между гумата и пътя. Охлаждащият слой CoolCushion Layer също осигурява котрол и намаляване на загряването по цялата повърхност на протектора, повишавайки допълнително високите оценки според етикета. Оптимизираната подредба на раменните блокове и тънките канали в раменната зона позволяват допълнително да се намалят нивата на шум.
„Когато разработваме гумa, ние се опитваме да създадем качествен продукт, който да осигури добро представяне през целия живот“, коментира Юг Деспре, бранд мениджър за Европа, Близкия Изток и Африка на Goodyear: „Благодарение на технологии като WearControl, новата EfficientGrip Performance осигурява оптималното сцепление на мокра настилка и баланс на съпротивлението при търкаляне през целия живот на гумата“.
Базирана на стремежа  на Goodyear за повишаване на сигурността, дизайнът на гумата включва новата АctiveBraking технология с 3D дизайн на блока. Технологията позволява подобрен контакт между пътя и блока на гумата по време на спиране, като резултатът е по-къс спирачен път. Използването на непрекъснати надлъжни ребра увеличава стабилността при завой, което автоматично означава отлично управление и подбрен контрол върху автомобила.
„Нашите инженери разработиха и нова смес на протектора в зоната между страницата и борда, която е оптимизирана за ниско съпротивление при търкаляне и  намалява разхода на гориво. С технологията ActiveBraking ние успяхме да увеличим контакта между гумата и пътя по време на спиране. Представянето на гумата е много важно, но сигурността на пътниците е нашето ДНК и ние категорично няма да правим компромиси с това“, допълва Деспре. Новата EfficientGrip Performance се предлага в 39 размера от 14 до 18 инча за Европа, Близкия Изток и Африка от началото на месец март.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт