728 x 90

Икономичните гуми за камиони MICHELIN X® LINE ENERGY (+видео)

На нарочна пресконференция в хотел "Шератон" в София Андрей Лисник, експерт "Продукти и сервиз" Michelin Румъния и Балкани, и Димитър Спасов, регионален мениджър "Продажби" Michelin България, демонстрираха новата линия гуми MICHELIN X® LINE ENERGY™, чиято върхова горивна ефективност и други характеристики отговарят на нуждите на компаниите, извършващи товарни превози на дълги разстояния. Новата гама тежкотоварни

На нарочна пресконференция в хотел "Шератон" в София Андрей Лисник, експерт "Продукти и сервиз" Michelin Румъния и Балкани, и Димитър Спасов, регионален мениджър "Продажби" Michelin България, демонстрираха новата линия гуми MICHELIN X® LINE ENERGY™, чиято върхова горивна ефективност и други характеристики отговарят на нуждите на компаниите, извършващи товарни превози на дълги разстояния. Новата гама тежкотоварни гуми MICHELIN е лансирана в специален момент, който съвпада с въвеждането на новия европейски регламент за етикетиране на гумите от 1 ноември. Подобна стикер система се въвежда за гумите за леки автомобили, така че потребителите също са информирани. Етикетът показва класовете на ефективност в три насоки: енергийна ефективност, сцепление върху мокри пътни настилки и външен шум при търкаляне. По този начин новият регламент ще спомогне за повишаване на очакванията на бизнес и потребителите на гуми и ще подобри ефективността на търговските гуми. Michelin излиза извън рамките на регламентираното съответствие, като е решена да гарантира, че всяка една от гумите на компанията осигурява много по-високи работни характеристики, отколкото в трите области, посочени върху стикера.
При проектирането на своите нови линии гуми Michelin инвестира целия наличен опит в тази област. През 2011 г. експерти от фирмата извършиха 320 000 посещения в транспортни компании в над 20 европейски страни, като им помогнаха в управлението на техните гуми.  В допълнение към предоставянето на тази услуга, експертите отчетоха и обратната връзка от клиентите, като по този начин задълбочиха разбирането на Michelin за техните работни практики и нужди. Тези клиенти развиват дейността си в транспортния сектор – както в сегмента на товарните превози (събиране на отпадъците, автомобили, опасни вещества, трансгранични превози, превозни средства под наем и др.), така и в сегмента на пътническите превози (градски, междуградски и международни автобуси). Взети заедно, тези паркове наброяват около 300 000 камиона и автобуса.
За първи път Michelin използва тежкотоварните автомобили на своя технологичен център за изпитване на гуми, чийто протектор е износен на две трети и е дълбок едва 6 мм. Това съответства на използване на няколко десетки хиляди километра (или дори над 100 000 километра при оптимални условия). Тези изпитвания доказват категорично, че гумите Michelin продължават да осигуряват по-добри експлоатационни характеристики с натрупването на пробег, по-специално в областта на сцеплението.

Качествата на новата гума MICHELIN X® ENERGY™ отговарят напълно на очакванията на транспортните компании, извършващи превози на дълги разстояния, предлагащи ползи като:
– Призната надеждност, благодарение на дълготрайната външна гума. Тя предлага също устойчивост при смяна на джантите на ремаркето, ефективно спиране върху мокри настилки, както и удобно шофиране и прецизно управление за водачите.
– Висок общ пробег. Новата гума MICHELIN X® LINE ENERGY™ осигурява на превозвачите основните ползи благодарение на високия си общ пробег (преди пренарязване и регенериране) и дори и равномерно износване на шарките. В сравнение с предходното поколение гуми MICHELIN X® ENERGY SaverGreen, новата гума MICHELIN X® LINE ENERGY™ трае значително по-дълго – до 20% за предни гуми и до 12% за гуми на влекача.
– Постоянна ефективност за продължителен период от време. Дори когато износването е над 60%, новата гума MICHELIN X® LINE ENERGY™ осигурява същото качество при постоянно безопасно шофиране и икономии на гориво за операторите и управителите на автомобилни паркове.

Новата гума за камионите за дълги разстояния
За да демонстрира качеството на сцеплението върху мокра настилка на MICHELIN X® LINE ENERGY™ T дори при две трети износване, Michelin провежда безспорни сравнителни тестове с размера гуми 385/55 R 22.5:
– върху 110-метрова кръгова писта, съответстваща на път за влизане в голяма автомагистрала;
- с асфалт, покрит с 2 мм вода, съответстващи на проливни дъждове;
– с нисък коефициент на сцепление от 0,3;
– с маса от 21 тона, разпределена върху 3 задни оси.
Резултат: влекачът, оборудван с гуми MICHELIN X® LINE ENERGY™ T, започва да се плъзга при 6 км/ч по-бърза скорост, отколкото подобни влекачи, оборудвани с конкурентни гуми. В съответствие със стратегията на Michelin за предлагане на най-добрия работен баланс, това увеличение на пробега по никакъв начин не намалява останалите работни показатели на гумите, като например спиране върху мокри настилки и ниско съпротивление при търкаляне. овата гума MICHELIN X® ENERGY™ е произведена в заводите на Michelin в Европа, които са сертифицирани по ISO 14001 и съответстват напълно на най-строгите стандарти за опазване на околната среда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт