728 x 90

Уникална система на Nokian сканира гумите ви и проверява състоянието им (видео)

Уникална система на Nokian сканира гумите ви и проверява състоянието им (видео)

Запознайте се със SnapSkan – революционна технология на производителя на гуми Nokian Tyres, която измерва дълбочината на протектора в движение и информира шофьора за състоянието на гумите. Процесът е много прост, но ефективен – автоматичен скенер, през който преминава автомобил, анализира гумите, докато камера маркира превозното средство и неговия регистрационен номер. Когато сканирането приключи, шофьорът може

Запознайте се със SnapSkan – революционна технология на производителя на гуми Nokian Tyres, която измерва дълбочината на протектора в движение и информира шофьора за състоянието на гумите.

Процесът е много прост, но ефективен – автоматичен скенер, през който преминава автомобил, анализира гумите, докато камера маркира превозното средство и неговия регистрационен номер. Когато сканирането приключи, шофьорът може да поиска да получи резултатите безплатно по SMS или имейл. Технологията работи независимо от това на кой производител са гумите, какъв е автомобилът и не се нуждае от никакви допълнителни приспособления.

Системата е базирана на 3D сканираща технология, която има за цел да повиши безопасността на пътя. Безплатната супер бърза услуга прави измерването на дълбочината на протектора грижа на технологиите, с което ще улесни милиони водачи по света, казват от финландската компания.

Услугата SnapSkan ще може да бъде използвана на най-различни места и точки от всекидневния маршрут на водачите – например паркинги. Услугата ще се осъществява в партньорство с веригата сервизни центрове Vianor, където всеки шофьор може да получи съвет и да закупи подходящите гуми.

Първият скенер SnapSkan ще се намира на входа на подземния паркинг Q-Park Iso Erottaja в Хелзинки, Финландия. В близко бъдеще още скенери ще бъдат разположени във Финландия, а в последствие и във всички сервизи на Vianor в страната. През идните години технологията ще бъде представена и в други държави, като я очакваме и в България чрез същата верига сервизи за гуми.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт