728 x 90

Nokian намери повече приложения за уникална технология (видео)

Nokian намери повече приложения за уникална технология (видео)

Уникалната технология Технологията Aramid Sidewall на финландската компания Nokian Tyres е създадена с цел повишаване на здравината на гумите при тежки условия. Повишената издръжливост на продуктите вече е налична и за професионалните шофьори и авантюристи, след като арамидните влакна вече се вграждат в гумите за лекотоварни и пътнически бусове и кемпери. Гумите за бусове и

Уникалната технология Технологията Aramid Sidewall на финландската компания Nokian Tyres е създадена с цел повишаване на здравината на гумите при тежки условия. Повишената издръжливост на продуктите вече е налична и за професионалните шофьори и авантюристи, след като арамидните влакна вече се вграждат в гумите за лекотоварни и пътнически бусове и кемпери.

Гумите за бусове и кемпери са подложени на сериозна употреба. Превозните средства са тежки и често пъти се карат напълно натоварени и по лоши пътища, чакъл и бордюри. Гумите трябва да понесат цялото тегло на машината и в същото време да осигурят безопасно придвижване при всякакви условия.

„Искаме да предложим на шофьорите на бусове и кемпери същата якост на гумите като тези на моделите за SUV и леки камиони. Освен че ще ви спестят допълнителни разходи при повреда, арамидните влакна ви дават спокойствие, че автомобилът ще стигне до крайната си дестинация без проблеми“ – обяснява Петри Ниеми, Ръководител Продукти и ценообразуване в Nokian Tyres.

Ръбовете на бордюрите и дълбоките дупки сериозно нараняват структурата на гумата. Повредена страница на гума обикновено означава замяна с нова поради невъзможност от ремонт.

Силата на технологията Aramid Sidewall е в арамидните (кевларени) нишки вградени в страницата на гумата. Доказателство за качествата на този материал е използването му в космическата и военната индустрия. Арамидните влакна подсилват страниците и ги предпазват срещу тежки удари, прорези и силен натиск.

Технологията Aramid Sidewall вече няколко години успешно се интегрира в гумите за SUV, а сега вече е налична и за товарни бусове, пътнически ванове и кемпери.

Модели, използващи технологията Aramid Sidewall от 1 януари 2018 г.:
Nokian WR C3
Nokian cLine Van
Nokian cLine Cargo
Nokian Weatherproof C

Продукти, които вече използват технологията Aramid Sidewall:
Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (нов модел)
Nokian WR SUV 4 (нов модел)
Nokian Hakkapeliitta 9 SUV
Nokian Hakkapeliitta 8 SUV
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV
Nokian Line SUV
Nokian Weatherproof SUV
Nokian WR SUV 3
Nokian zLine SUV
Nokian Hakkapeliitta LT2
Nokian Rockproof
Nokian Rotiiva HT
Nokian Rotiiva AT
Nokian Rotiiva AT Plus
Nokian zLine A/S SUV

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт