728 x 90

"Ologic" на Bridgestone влиза в спортен режим с BMW i3s

"Ologic" на Bridgestone влиза в спортен режим с BMW i3s

Bridgestone продължава успешното си партньорство с BMW като единствен доставчик на гуми за спортната версия на електрическия мъник i3s на баварците. След като доказаха способността си да задоволят изискванията на електрически задвижваните автомобили с подходящи гуми за BMW i3, Bridgestone и BMW Group удължават своето сътрудничество. Новите гуми отговарят на някои конкретни промени, направени на

Bridgestone продължава успешното си партньорство с BMW като единствен доставчик на гуми за спортната версия на електрическия мъник i3s на баварците. След като доказаха способността си да задоволят изискванията на електрически задвижваните автомобили с подходящи гуми за BMW i3, Bridgestone и BMW Group удължават своето сътрудничество.

Новите гуми отговарят на някои конкретни промени, направени на i3s. Автомобилът има по-спортен външен вид с по-широко разстояние между колелата и по-разширен дизайн на калниците.

Това е вдъхновило Bridgestone да създаде гуми с размери 20 мм по-широки от тези на i3, илюстриращи по-широкия, спортен облик на новото превозно средство, като същевременно осигуряващи адекватно сцепление, за да увеличат максимално мощността и въртящия момент. Монтирани на 20-инчовите джанти, които са стандартни за i3s, гумите на Bridgestone придават завършен вид на дизайнерскотo решение с лъскавите елементи около калниците.

Освен летните и зимните вариации, Bridgestone доставя гама от предни и задни гуми, за да осигури персонализиран подход. Като електрически автомобили, i3 и i3s изискват напълно различна концепция за гумите. Bridgestone е създал това с помощта на технологията ‘ologic’ – проект на гума, предназначена специално за електрически автомобили.

"Технологията ´ologic´ помага на тези автомобили да оптимизират производителността", обяснява Кристоф де Валроже, вицепрезидент „Оригинално оборудване“, Bridgestone EMEA: ‘И това се прави без никакви компромиси по отношение на безопасността. Използваме тясна шарка на протектора Ecopia EP500, която гарантира отлично сцепление дори при мокри атмосферни условия. Всъщност, той е награден с маркировка "B" в съответствие със съпротивлението при търкаляне и сцеплението върху мокра настилка.’

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт