728 x 90

BFGoodrich с нова гума за екстремен офроуд

BFGoodrich Tires представи Mud-Terrain T/A KM3 – своето следващо поколение офроуд гума за екстремни условия. Познати от дълго време като водещата марка за хард-кор офроуд ентусиасти, BFGoodrich въведе технологии в новата гума, които допълнително подобряват изкачването, сцеплението и издръжливостта при кал и скали. Представяйки най-новата иновативна модерна технология за офроуд гуми в 40-годишната история на

BFGoodrich Tires представи Mud-Terrain T/A KM3 – своето следващо поколение офроуд гума за екстремни условия. Познати от дълго време като водещата марка за хард-кор офроуд ентусиасти, BFGoodrich въведе технологии в новата гума, които допълнително подобряват изкачването, сцеплението и издръжливостта при кал и скали.

Представяйки най-новата иновативна модерна технология за офроуд гуми в 40-годишната история на BFGoodrich, гумата Mud-Terrain T/A KM3 е задължително оборудване за онези, които се нуждаят от гуми, които да са ефективни при почти всеки офроуд сценарий.


Харолд Филипс, глобален генерален мениджър на марката BFGoodrich, заяви: “Гумата KM3 е проектирана за изключителна издръжливост и сцепление и представлява съществено оборудване за сериозни офроуд ентусиасти. Независимо дали става въпрос за офроуд шофиране с цел забавление или за изключителната възможности за достъп до дейности на открито, тази гума е направена, за да отведе шофьорите навсякъде, където поискат.”

Гумата Mud-Terrain T/A KM3 на BFGoodrich е с пет процента по-голяма теглителна сила при кал от своя предшественик. Отблъскващите калта вдлъбнати елементи върху раменете на гумата са създадени да отстраняват уплътнената кал с цел по-добра теглителна сила в условия на кал и мека почва. Протекторнаta шарка“Terrain-Attack” включва масивни блокчета на протектора за осигуряване на невероятно сцепление от всеки ъгъл на подход.

Модерната смес “Krawl-TEK”, от която е изработена гумата Mud-Terrain T/A KM3 на BFGoodrich осигурява осем процента по-добра теглителна сила върху скалист терен, което подобрява сцеплението върху скали и хлъзгави повърхности. Линейната зона на огъване позволява на гумата да се огъва и да обгръща обекти при движение с понижено налягане за още по-добро сцепление при изкачване. Технологията “Traction-Armor” върху страниците и назъбеният дизайн на раменете също повишават теглителната сила в мека почва и кал.


Гумата Mud-Terrain T/A KM3 на BFGoodrich е проектирана да покорява най-трудните офроуд предизвикателства с изключителна защита на страниците, устойчивост на прищипване, откъсване на парченца и разкъсване върху чакъл. Нейните страници са 27 процента по-здрави, благодарение на доказаната в състезания технология “CoreGard Max”, заимствана от линията гуми на BFGoodrich за пустинни състезания Baja T/A KR3.

Тази технология помага за предотвратяване на разцепването или спукването с по-голямата дебелина на каучука, която предпазва уязвимата на повреди зона на страниците. Освен това, гумата Mud-Terrain T/A KM3 на BFGoodrich предлага на шофьорите сигурно представяне на шосе и приемливи нива на шум по техния маршрут до и от трасето.

На пазара в Европа от 1 май 2018 г. с диаметър на джантата от 15” до 20” новата гама KM3 се предлага в 42 размера – 21 от които са нови – и обхваща 75 процента от европейския пазар за 4X4. Гумата Mud-Terrain T/A KM3 ще има най-добро покритие на пазара, най-големия сегмент в тази категория гуми.

BFGoodrich е създател на радиалните категории за всички терени и кал. Водачи в категорията за офроуд гуми от повече от 40 години, BFGoodrich е печелил повече пустинни шампионати SCORE Baja от всички останали конкуренти взети заедно и продължава редовно да използва тези пустинни надпревари като лаборатории от реалния свят, за да подобрява технологиите си за производство на гуми.

Погледът към историята на гумите за кал показва почти четири десетилетия развиваща се технология:
– 1980 г.: BFGoodrich дебютират с първата в света радиална гума 4×4, радиалната Mud-Terrain T/A;
– 1984 г.: BFGoodrich представят 35-инчовата радиална Mud-Terrain T/A, най-високата гума 4×4 в света;
– 1988 г.: Лансирано е второ поколение радиална Mud-Terrain T/A;
– 1993 г.: BFGoodrich пускат Moab Edition Mud-Terrain T/A;
– 2001 г.: Третото-поколение Mud-Terrain T/A KM прави своя дебют;
– 2007 г.: Представена е четвърто поколение Mud-Terrain T/A KM2;
– 2018 г.: Пускане на пазара в световен мащаб на пето поколение Mud-Terrain T/A KM3.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт