728 x 90

Nokian Tyres отново сред водещите компании според Дау Джоунс

Nokian Tyres отново сред водещите компании според Дау Джоунс

Финландската компания Nokian Tyres отново е включена в Световния индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (Dow Jones’ DJSI World sustainability index). Фирмата също така е селектирана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (DJSI Europe index). В 20 от общо 21 критерия за оценяването през 2018 г., Nokian Tyres

Финландската компания Nokian Tyres отново е включена в Световния индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (Dow Jones’ DJSI World sustainability index). Фирмата също така е селектирана и за по-строго дефинирания Европейски индекс за устойчиво развитие на Дау Джоунс (DJSI Europe index). В 20 от общо 21 критерия за оценяването през 2018 г., Nokian Tyres отбеляза по-висок резултат от средната стойност за сектора на автомобилните компоненти в глобален мащаб.

Индексът на Дау Джоунс е годишна оценка на големи, публично търгувани компании, изготвян от швейцарската организация RobecoSAM, която подбира заинтересованите страни – клиенти, инвеститори и служители – с надеждно описание за работата по отношение устойчивостта на компаниите. През тази година RobecoSAM покани над 3500 от най-големите публично търгувани компании от 47 държави, за да участват в оценка за устойчивост. Въз основа на оценката, първите 10% от тези компании бяха включени в Световния DJSI индекс като най-устойчивите компании в света.

„Горда съм от персонала на компанията и целеустремената работа на всеки един човек в нея, която ни позволи да подновим мястото си в Световния индекс на Дау Джоунс, а също така и да бъдем включени в Индекса на Дау Джоунс за Европа. През последната година усъвършенствахме нашата фирмена култура и начин си на работа, както и различни аспекти на корпоративната ни устойчивост. Устойчивото развитие е в основата на нашата дейност и марката Nokian Tyres“ – сподели Хилле Корхонен, президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres.

„Една важна област по отношение на усилията ни за устойчиво развитие през следващите години ще бъде новият ни завод в САЩ. Искаме да бъдем пионери и по отношение на устойчивото развитие с новия завод“, казва Корхонен: "Nokian Tyres ще продължи да работи върху всички аспекти на своята корпоративна устойчивост. Компанията иска да даде пример за целия сектор на автомобилните гуми и да създаде добавена стойност за хората, икономиката и околната среда."

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт