728 x 90

Bridgestone ще доставя гумите за първично вграждане в Audi E-Tron

Bridgestone ще доставя гумите за първично вграждане в Audi E-Tron

Bridgestone ще партина на Audi при производството на първия чисто електрически кросоувър на немската марка. Японската компания ще доставя шест различни модела гуми като оригинално оборудване за новия E-Tron – четири летни и два зимни модела гуми, като размерите варират от 19 до 21 цола. "Изключително се радваме, че Audi избраха нашите гуми за оригиналното

Bridgestone ще партина на Audi при производството на първия чисто електрически кросоувър на немската марка. Японската компания ще доставя шест различни модела гуми като оригинално оборудване за новия E-Tron – четири летни и два зимни модела гуми, като размерите варират от 19 до 21 цола.

"Изключително се радваме, че Audi избраха нашите гуми за оригиналното оборудване на тяхното първо изцяло електрическо превозно средство.", споделя Марк Тежедор, вицепрезидент "Оригинално оборудване", Bridgestone EMEA. "Audi създаде едно иновативно и екологично превозно средство, което предлага невероятен комфорт. Логично е то да се съчетае с гуми на Bridgestone, които предлагат същите характеристики."

Двете компании вече разработиха списък със задължителните характеристики на гумите, с които да подчертаят спецификациите на новия модел – от впечатляващото му ускорение, до комфорта и тишината в автомобила, като същевременно да осигурят максимална безопасност, без никакъв спад в производителността.

Лятната гума Alenza 001 ще бъде едно от предложенията за E-Tron. Тя има структура на блоковете, която оптимизира контакта с пътната настилка и така подобрява маневрирането при завиване и стабилността при шофиране по прави участъци. Също така, гумата е удостоена с клас А на ЕС за сцепление на при мокра настилка – най-добрата на пазара. 

За шофиране при зимни условия, Bridgestone ще осигури Blizzak LM001 –  изключително надежден модел при завиване и маневриране върху мокра, суха, ледена, кална и заснежена настилка. Гумата комбинира смес със силициев двуокис, обогатена с Nano Pro технологията на Bridgestone за отлично сцепление.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт