728 x 90

Ford и Michelin представиха "самолекуващи се" гуми (видео)

    Ford обяви интересна новост при наскоро лансирания 2020 Explorer. Голямата джипка, за която се носят слухове, че ще се появи и в Европа, получава гуми от Michelin, които могат сами да възстановяват повърхността си при спукване. Серията Michelin Selfseal ще се предлага стандартно в по-високите нива на оборудване, но ще може да се поръча срещу

    Ford обяви интересна новост при наскоро лансирания 2020 Explorer. Голямата джипка, за която се носят слухове, че ще се появи и в Европа, получава гуми от Michelin, които могат сами да възстановяват повърхността си при спукване.

    Серията Michelin Selfseal ще се предлага стандартно в по-високите нива на оборудване, но ще може да се поръча срещу допълнително заплащане и при по-евтините такива.

    Според производителя на гуми, въпросната технология възстановява до 90 процента от зоната на спукване, като с това забавя драстично времето за изпускане на въздух.

    Ford коментира, че технологията ще намали опасните спирания за смяна на гума край пътя, а освен това ще подобри контрола върху колата при спукване и движение с висока скорост.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт