728 x 90

Citroen eTouch – нова система за пътна помощ

Френската компания Citroen разработи нова система за екстрена помощ за моделите Citroen C4, C5 и DS3. Тя е получила името eTouch и се стартира чрез бутон на тавана на автомобила, който при натискането си обезпечава връзка с аварийните служби.Дадената система включва в себе си вградена сим-карта и GPS приемник. В случай на авария eTouch изпраща

Френската компания Citroen разработи нова система за екстрена помощ за моделите Citroen C4, C5 и DS3. Тя е получила името eTouch и се стартира чрез бутон на тавана на автомобила, който при натискането си обезпечава връзка с аварийните служби.
Дадената система включва в себе си вградена сим-карта и GPS приемник. В случай на авария eTouch изпраща координатите на местонахождението на пострадалия автомобил в телефонен център за обаждания Citroen Urgence. След това шофьорът бива свързан с оператор, който оценява ситуацията, дава съвет или се свързва със спешните служби.
В случай на сериозна катастрофа, при която сработва въздушната възглавница за безопасност, eTouch сработва автоматично и изпраща ес-ем-ес в центъра за обработка на повикванията с координатите на местоположението и точното време на аварията, както и последните пет позиции на транспортното средство до установяване направлението на движението му.
По информация от Citroen, технологичното нововъведение е предназначено главно за оказване помощ при катастрофи, станали в отдалечени райони. От този месец eTouch ще е достъпен в автомобилите Citroen C4, DS3 и C5, а по-късно и в моделите Citroen C3, C3 Picasso и C4 Picasso.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт