728 x 90

Как се сменя маслото на Rolls-Royce Phantom? (видео)

Как се сменя маслото на Rolls-Royce Phantom? (видео)

Едно от най-често цитираните правила сред феновете на автомобилите гласи, че скъпата кола идва и със скъпа поддръжка. Това е факт, но все пак някои разходи могат да бъдат намалени. Видеото тук показва какво изисква смяната на масло и маслен филтър на Rolls-Royce Phantom от предходното поколение на модела. Добрата новина е, че возилото до

Едно от най-често цитираните правила сред феновете на автомобилите гласи, че скъпата кола идва и със скъпа поддръжка. Това е факт, но все пак някои разходи могат да бъдат намалени.

Видеото тук показва какво изисква смяната на масло и маслен филтър на Rolls-Royce Phantom от предходното поколение на модела. Добрата новина е, че возилото до голяма степен споделя своя двигател с BMW, което означава, че част от компонентите могат да се вземат доста изгодно.

Масленият филтър, например, може да бъде взет по серийни номера на BMW 760i, което означава, че цената му е между 5 и 10 долара. Маслото е Mobil 1 5W-30, което също не е от най-скъпите.

Както видеото показва, цялата процедура не е много сложна и е почти идентична със смяната на масло при по-обикновени и евтини автомобили. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт