728 x 90

Прогноза: Цените на горивата в България ще продължат да вървят надолу

Прогноза: Цените на горивата в България ще продължат да вървят надолу

Има условия цените на горивата в България да продължат да вървят надолу. Това смята Симо Симов, заместник-председател на Управителния съвет на Асоциация на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива (АБТПВПГ), който даде интервю за предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV. Причината за прогнозата е липсата на индикации, че цените на петрола на международните пазари ще

Има условия цените на горивата в България да продължат да вървят надолу. Това смята Симо Симов, заместник-председател на Управителния съвет на Асоциация на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива (АБТПВПГ), който даде интервю за предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV.

Причината за прогнозата е липсата на индикации, че цените на петрола на международните пазари ще се променят скоро. Симов коментира и защо някои вериги бензиностанции предлагат по-евтино гориво от други:

„Надценките на големите вериги бензиностанции си имат своите обяснения – много персонал, големи разходи за доставки… – и те не могат да си позволят да слязат под тези цени."

По думите му, пазарът на горива у нас се нуждае от още оператори, като по този начин ще се повиши конкуренцията, с което ще се повиши и качеството на предлаганата услуга.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт