728 x 90

Недялко Вутов е Механик на Годината 2011

На 25 юни 2011 г. във Варна се проведе финалът на националното състезание Механик на Годината за 2011 година. Във финала, за разпределение на големите награди, мериха сили десетте състезатели с най-добри времена по време на квалификационните състезания, които тази година се проведоха в единадесет града в цялата страна. По време на финала във Варна,

На 25 юни 2011 г. във Варна се проведе финалът на националното състезание Механик на Годината за 2011 година. Във финала, за разпределение на големите награди, мериха сили десетте състезатели с най-добри времена по време на квалификационните състезания, които тази година се проведоха в единадесет града в цялата страна.
По време на финала във Варна, десетимата участници трябваше да сменят за време части по окачването MOOG на преден мост и части по спирачната система Ferodo на заден мост. Жури от представители на организаторите Federal-Mogul и EURO 07, следеше дали задачата е изпълнена спрямо стандартите за качество. Преди началото на финала във Варна, финалистите трябваше да попълнят въпросници, в които да отговорят на въпроси свързани с информация представена им по време на презентации в началото на всеки от квалификационните кръгове. Всеки грешен отговор добавяше наказателни секунди към времето на състезателя.
Победител във финала във Варна дал най-добро общо време при изпълнение на заданията стана Недялко Вутов от Ботевград, с постигнат резултат от 3 минути и 40 секунди. Голямата награда за победителя във финала бе автомобилът, по който бе работено по време на състезанието. Калин Чечев беше най-бърз в смяната части по окачването на финала и получи като награда от организаторите на състезанието невероятно пътуване до Великата китайска стена и научно-изследователския център на Federal-Mogul в Шанхай. Същият приз получи и Борис Фърчалов, който беше най-сръчен в  смяна на части по спирачната система.
Federal-Mogul и EURO 07 провеждат състезанието Механик на Годината за втора поредна година,  като тази година преди финала Варна, квалификации се проведоха в Русе (30 април), Велико Търново (1 май), Пловдив (13 май), Хасково (14 май), Стара Загора (15 май), Благоевград (28 май), София (29 май), Враца (4 юни), Плевен (5 юни), Бургас (11 юни) и Варна (12 юни). Участници в квалификациите на състезанието тази година бяха над 300 механици от цялата страна.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт