728 x 90

КЗК: Лукойл, Ромпетрол, Нафтекс Петрол и ОМВ в комбина

    Комисията за защита на конкуренцията, с определение, предяви твърдение за извършено нарушение на чл. 15, ал. 1, т. 1 от ЗЗК и чл. 101, ал. 1, а) от ДФЕС на „Лукойл България“ ЕООД, „Ромпетрол България“ АД, „Нафтекс Петрол“ ЕООД и „ОМВ България“ ООД. Нарушението се състои в забранено споразумение и съгласувана практика за определяне на

    Комисията за защита на конкуренцията, с определение, предяви твърдение за извършено нарушение на чл. 15, ал. 1, т. 1 от ЗЗК и чл. 101, ал. 1, а) от ДФЕС на „Лукойл България“ ЕООД, „Ромпетрол България“ АД, „Нафтекс Петрол“ ЕООД и „ОМВ България“ ООД. Нарушението се състои в забранено споразумение и съгласувана практика за определяне на цени, които по своята цел или резултат предотвратяват, ограничават или нарушават конкуренцията на пазарите за търговия на едро на бензин и дизелово гориво.
    Определението не подлежи на обжалване. В срок от 30 дни страните имат право на достъп до материалите по преписката по реда на чл.55 от ЗЗК, да предявят писмени възражения по предявените твърдения, както и да бъдат изслушани в открито заседание по реда на чл.76 от ЗЗК. След обсъждане на възраженията и писмените доказателства КЗК ще се произнесе по съществото на спора.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт