728 x 90

Кола на Годината в България и OMV борят заедно януарските студове

Кола на Годината в България и OMV борят заедно януарските студове

В разгара на зимния сезон членовете на Прес Авто Клуб България се готвят за провеждането на финалния общ тест на номинираните автомобили в конкурса Автомобил на Годината в България. Победителят в юбилейното 20-то издание на надпреварата ще стане ясен на 19-ти януари, а ден по-късно се предвижда официална пресконференция за представителите на медиите. Тестът на всички

В разгара на зимния сезон членовете на Прес Авто Клуб България се готвят за провеждането на финалния общ тест на номинираните автомобили в конкурса Автомобил на Годината в България. Победителят в юбилейното 20-то издание на надпреварата ще стане ясен на 19-ти януари, а ден по-късно се предвижда официална пресконференция за представителите на медиите.

Тестът на всички номинирани претенденти ще бъде проведен със съдействието на OMV, генерален партньор на Кола на Годината в България 2017. Автомобилите ще бъдат заредени с гориво от австрийската верига, а дизеловите коли ще могат да изпробват възможностите на горивата от серията OMV Maxx Motion Diesel. Чрез специална формула, разработена в Австрия, висококачественият зимен продукт осигурява безопасен старт дори при тежки зимни условия, но също така увеличава мощността на двигателя и удължава неговия живот.

Както е известно, зимният сезон изисква по-голямо внимание към качеството на горивото за оптимален старт и надеждно шофиране. OMV Maxx Motion Diesel е висококачествено гориво има гранична точка на филтруемост до -33°C и е перфектното решение за леко и безпроблемно шофиране дори и в най-студените зимни дни.

„Отличните зимни характеристики на MaxxMotion Diesel доказват, че шофьорите могат да разчитат на безпроблемна работа на двигателя на автомобила дори при леденостудени температури," коментират от компанията. "Специална формула, разработена благодарение на опита и технологичните умения по отношение на горивото на OMV, прави това възможно.”

Разбира се, доброто гориво не е единственото условие за безпроблемна експлоатация на автомобила през зимния сезон. Подготовката за студа е доста лесна, ако се придържате към мерките, които от OMV препоръчват:

– Проверете антикорозионното покритие и боята. За да предпазите автомобила от корозионния ефект на солта, при посещение на автомивката, изберете програма, която почиства също така и пода на колата.

– Напълнете отделенията за охлаждаща течност и течност за чистачки с незамръзващи продукти. Зимна течност за чистачки отлага образуването на лед върху предното стъкло и поддържа функционалността на чистачките. Ясна видимост е това, от което имате необходимост през зимата!

– Редовно почиствайте предното стъкло и от вътрешната страна, за да предотвратите замъгляване.

– Проверете инструментите – стъргалка за лед, четка за почистване на сняг, въже, одеяло, вериги за сняг и т.н. – и ги дръжте под ръка. Нещо ви липсва? Нов комплект може да бъде закупен в най-близката OMV бензиностанция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт