728 x 90

Tenneco купи Federal-Mogul за $5,4 милиарда

Tenneco купи Federal-Mogul за $5,4 милиарда

Инвестиционната компания на милиардера Карл Айкан Icahn Enterprises LP постигна съглашение за продажбата на автомобилни детайли Federal-Mogul на Tenneco за $5,4 милиарда. Както се казва в съобщението за медиите сделката ще бъде осъществена с $800 милиона в кеш и 29,5 млн акции на Tenneco, които във вторник скочиха с 4,4%. Очаква се тя да бъде

Инвестиционната компания на милиардера Карл Айкан Icahn Enterprises LP постигна съглашение за продажбата на автомобилни детайли Federal-Mogul на Tenneco за $5,4 милиарда. Както се казва в съобщението за медиите сделката ще бъде осъществена с $800 милиона в кеш и 29,5 млн акции на Tenneco, които във вторник скочиха с 4,4%.

Очаква се тя да бъде приключена през второто полугодие на 2018 година. Двете подразделения на Federal-Mogul – за резервни части и за силови установки, също ще излязат на борсата. Основана през 1899 г., Федерал Могул произвежда широк асортимент от автомобилни детайли – от филтри и свещи до окачване и спирачни системи. Освен това компанията произвежда продукция за авиационната и корабостроителната промишленост.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт