728 x 90

Federal-Mogul MOOG отново доставчик в европейските НАСКАР серии

Federal-Mogul MOOG отново доставчик в европейските НАСКАР серии

MOOG – световно известният бранд на Federal-Mogul Motorparts, за втора поредна година ще бъде официален доставчик на компоненти за кормилно управление и окачване на NASCAR Whelen Euro Series, едни от най-бързо разрастващите се и вълнуващи автомобилни състезания в Европа. Частите MOOG, които в продължение на 52 последователни години подпомагат окачването на шампионите от сериите в

MOOG – световно известният бранд на Federal-Mogul Motorparts, за втора поредна година ще бъде официален доставчик на компоненти за кормилно управление и окачване на NASCAR Whelen Euro Series, едни от най-бързо разрастващите се и вълнуващи автомобилни състезания в Европа. Частите MOOG, които в продължение на 52 последователни години подпомагат окачването на шампионите от сериите в Северна Америка на Monster Energy NASCAR Cup Series, ще бъдат вградени във всяка състезателна кола в NASCAR Whelen Euro Series 2018.

„MOOG е един от първите в индустрията автомобилни брандове за следпродажбено обслужване, позната с впечатляващи технологии и изключително качество, надеждност и представяне,“ заяви Жером Галпан, президент и главен изпълнителен директор на NASCAR Whelen Euro Series: "Това спонсорство благоприятства всички страни – включително нашите екипи, пилоти и фенове – като увеличава разпознаваемостта на това състезание с американски корени, както и на впечатляващите ползи от избора на части MOOG.”

Календарът за сезон 2018 обхваща 12 състезателни кръга по водещи пътни трасета и овални маршрути във Франция, Испания, Италия, Великобритания, Германия и Белгия. Сериите започват на 14-15 април 2018 г. на пистата Рикардо Тормо във Валенсия, Испания и ще завършат с финален кръг на 20-21 октомври на белгийската писта Золдер.

Сериите ще се завърнат също така в Тур, Франция със съвсем ново събитие – Овалното Световно предизвикателство (Oval World Challenge) на 30 юни – 1 юли.

Другите събитие и локации включват:
Май, 19-20 – Франчакорта, Италия (кръгове 3 & 4)
Юни, 9-10 – Брандс хач, Великобритания (кръгове 5 & 6)
Септември, 15-16 – Хокенхайм, Германия (полуфинали)

Сезон 2018 ще бъде запомнен с няколко ключови за развитието на NASCAR Whelen Euro Series моменти, с поне пет нови отбора и няколко високопрофилирани пилоти, които ще вземат участие. През декември, знаменитият американски отбор на NASCAR – GoFas Racing или издръжливият отбор Pegasus Racing, докато Solaris Racing съобщи, че популярният пилот Франческо Сини и #12 Chevrolet ще се състезават в ELITE дивизията. В допълнение, добре познатият белгийски колоездачен шампион Том Бонен ще направи първото си състезание на четири колела тази година, а сериите привличат многобройни високопрофилирани състезатели да се включат в тестовете преди началото на сезона.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт