728 x 90

MOOG с новаторска хибридна технология, разширява производството си в Европа

MOOG – световно признатата марка за части за кормилното управление и окачването, която е част от компанията Federal-Mogul Motorparts, се представи с нова корпоративна идентичност и обяви вълнуващи новини на тазгодишното издание на изложението Automechanika във Франкфурт. Фирмата ще произвежда основните си продукти в нов завод в Испания, включително и най-съвременната си хибридна технология. Иновацията

MOOG – световно признатата марка за части за кормилното управление и окачването, която е част от компанията Federal-Mogul Motorparts, се представи с нова корпоративна идентичност и обяви вълнуващи новини на тазгодишното издание на изложението Automechanika във Франкфурт. Фирмата ще произвежда основните си продукти в нов завод в Испания, включително и най-съвременната си хибридна технология.

Иновацията е разработена, за да предложи по-високо качество, да повиши сигурността и издръжливостта на всички продукти от марката, като те вече са подсилени с въглеродни влакна и обработени чрез индукционно нагряване. Резултатът са още по-здрави и трайни части от MOOG.

Технологията с хибридно ядро ще бъде приложена върху цялата гама продукти на MOOG за кормилното управление и окачването, където е съвместима. Използването на въглеродни влакна намалява теглото и увеличава издръжливостта на частите и заедно с това предлага многобройни предимства, като например намалява усукващата деформация и увеличава радиалното натоварване при шарнирите, носача и външния накрайник.

„Хибридното ядро е поредната технология, с която подсилваме цялата гама на MOOG“, коментира Давор Хорват, бизнес директор „Части по окачването и кормилното управление“ за региона Европа, Близкия изток и Африка: „Освен това прилагаме най-съвременни топлинни обработки, покрития, нова синтетична смазка с дълготраен ефект и поцинковани гайки с високо качество и издръжливост“.

Иновацията ще подсили шарнирите, носачите, външните дълги и къси накрайници, биалетите. Индукционното втвърдяване пък ще им осигури по-голяма здравина и издръжливост, което допълнително ще увеличи сигурността на автомобила и спокойствието на водачите. Стоманата, която се използва за металните рамена също е по-здрава от традиционните материали, а новата синтетична смазка не само улеснява монтажа и работата на частите, но и прави движението на компонентите възможно най-гладко и прецизно за възможностите на возилото.

Компонентите имат и специално поцинковано покритие, което им дава висококачествен завършен вид с антикорозионен ефект. При фланцовите гайки това покритие осигурява и по-здрава захватка за още по-голяма сигурност.

„Новият стандарт в покритието на продуктите на MOOG ги прави по-висококачествени и на вид, и на усещане и на практика. Това е важна част от актуалното обновяване на марката“, допълва Хорват: „Постарахме се да обхванем всички аспекти, така че да предложим на клиентите си модерна гама и услуга без конкуренция на пазара.“

„MOOG вече има репутацията на първокласен производител на части за следпродажбено обслужване и сме горди да предложим нови технологии, които допълнително надграждат марката. Всички новини около нея са доказателство за желанието ни да отговаряме на високите очаквания и да осигуряваме на клиентите си все повече надеждност и комфорт“, казва още бизнес директорът.

Новата технология и разширена гама на продуктите на MOOG е съпътствана и от освежен дизайн на опаковките. Те вече са в ярък син и жълт цвят, за да направят всеки продукт от марката още по-разпознаваем, поставяйки начало на нова епоха за нея. Яркият дизайн е още една стъпка, с която фирмата цели да разшири обхвата си на пазара и да се докаже като водеща в бранша.

„Преценихме, че е важно да подплатим растящия си капацитет и подсилена продукция с подобаващ модерен вид“, допълва Давор Хорват: „Целта на яркия жълт цвят е да отличава новите продукти на MOOG от алтернативните, които не могат да предложат иновативни технологии като нашите“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт