728 x 90

DRiV Incorporated се отделя от Tenneco по-късно тази година

Компанията Tenneco е една от водещите в света компании в областта на проектирането, производството и търговията с продукти и технологични решения за подобряване на ходовата част и пречистване на въздуха за разнообразни пазари, в т.ч. пазарите за леки автомобили, товарни автомобили, автотракторна техника и автомобилни резервни части, с приходи от 9,3 млрд. долара за 2017

Компанията Tenneco е една от водещите в света компании в областта на проектирането, производството и търговията с продукти и технологични решения за подобряване на ходовата част и пречистване на въздуха за разнообразни пазари, в т.ч. пазарите за леки автомобили, товарни автомобили, автотракторна техника и автомобилни резервни части, с приходи от 9,3 млрд. долара за 2017 г. и приблизително 32 000 служители в цял свят. На 1 октомври 2018 г. Tenneco завърши придобиването на Federal-Mogul – водещ световен доставчик за производителите на оригинално оборудване и резервни част с близо 55 000 служители в цял свят и приходи от 7,8 млрд. долара за 2017 г. Освен това компанията очаква да раздели бизнеса си през втората половина на 2019 г. и да образува две нови, независими компании – компания в областта на резервните части и елементите за ходова част и нова компания в областта на технологиите за задвижващи системи.

DRiV Incorporated е името на бъдещата публично търгувана компания за автомобилни резервни части и елементи за ходова част, която ще стартира през втората половина на тази година след разделянето на Tenneco Inc. (наименование в Нюйоркската фондова борса (NYSE): TEN) на две независими компании, обяви Tenneco днес. След отделянето DRiV ще се превърне в един от най-големите световни доставчици на автомобилни резервни части от различни продуктови линии и брандове и един от най-големите световни доставчици на оригинално оборудване (OE), елементи за ходова част и спирачни системи за клиентите на автомобилни резервни части, леки автомобили и товарни и пътнически превозни средства. Седалището на DRiV ще се намира в околностите на Чикаго.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт