728 x 90

Йос не иска кара с Макс в Льо Ман. Поне засега

    Бившият пилот във Формула 1 Йос Верстапен обясни, че поне за момента не планира съвместно участие със сина си Макс в „24 часа на Льо Ман”. Макс обяви по-рано, че би искал да стартира с автомобил на Aston Martin в легендарната надпревара в един екипаж с баща си. За сезон 2020/2021 в световния шампионат за

    Бившият пилот във Формула 1 Йос Верстапен обясни, че поне за момента не планира съвместно участие със сина си Макс в „24 часа на Льо Ман”. Макс обяви по-рано, че би искал да стартира с автомобил на Aston Martin в легендарната надпревара в един екипаж с баща си.

    За сезон 2020/2021 в световния шампионат за издръжливост и Льо Ман ще се появи нов клас – т.нар. „хиперавтомобили” ще сменят сегашния LMP1, където се състезават най-мощните и бързи прототипи. Aston Martin планира да участва с Valkyrie, който се разработва с тима на Макс Red Bull.

    „Сега изобщо не гледаме към Льо Ман – поясни Йос. – Изцяло сме фокусирани върху представянето на Макс във Формула 1. Първо трябва да спечелим световната титла във Формула 1, това е главната ни цел, всичко останало не е толкова интересно.”

    Йос вече има победа в Льо Ман – през 2008 той спечели първото място в клас LMP2, а през 2009 се пробва и в клас LMP1.

    47-годишният Йос Верстапен официално сложи край на състезателната си кариера в началото на века, но от време на време се пуска в аматьорски състезания.

    „Сега участието ми в състезание е хоби, не карам за победи”, допълни Йос, който се състезава във Формула 1 от 1994 до 2003 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт