728 x 90

Porsche отвори отново пистата Нардо за тестове

Porsche отвори отново пистата Нардо за тестове

Построеното от Fiat трасе Нардо бе закупено през 2012 година от Porsche и преименувано в Nardò Technical Center. Към края на 2018 година немците затвориха 12.6-километровия овал за пълен ремонт, който е вече готов. След пълна модернизация, преасфалтиране и полагане на нова предпазна ограда, пистата е готова за употреба. Овалът има естествен наклон, който кара автомобилите

Построеното от Fiat трасе Нардо бе закупено през 2012 година от Porsche и преименувано в Nardò Technical Center. Към края на 2018 година немците затвориха 12.6-километровия овал за пълен ремонт, който е вече готов.

След пълна модернизация, преасфалтиране и полагане на нова предпазна ограда, пистата е готова за употреба. Овалът има естествен наклон, който кара автомобилите да завиват без необходимостта от завъртане на волана.

Реновацията отнема около седем месеца и коства на автомобилния гигант близо 35 милиона евро. В момента пистата се използва за изпитания на максимална скорост, но ще се превърне и в поле за тестове на автономни технологии.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт