728 x 90

Звезда от NASCAR оцеля в самолетна катастрофа

    Един от най-известните пилоти в историята на NASCAR Дейл Ърнхардт-младши и семейството му оцеляха в самолетна катастрофа, след като техният Cessna Citation аварира след приземяване в Елизабеттън, Тенеси. Катастрофата е станала, тъй като самолетът е излязъл от пистата и се е запалил след удара. На борда са били Дейл, съпругата му Ейми, 15-месечната им дъщеря

    Един от най-известните пилоти в историята на NASCAR Дейл Ърнхардт-младши и семейството му оцеляха в самолетна катастрофа, след като техният Cessna Citation аварира след приземяване в Елизабеттън, Тенеси.

    Катастрофата е станала, тъй като самолетът е излязъл от пистата и се е запалил след удара.

    На борда са били Дейл, съпругата му Ейми, 15-месечната им дъщеря Айла и двама пилоти. Сестрата на Дейл Кели написа в Twitter, че всички са невредими след катастрофата. Всички, които са били на борда на самолета са приети в болница за по-сериозни медицински изследвания.

    2017 беше последният пълен сезон на Дейл в NASCAR, след което той записа епизодични стартове в отделни надпревари и премина в отбора на тв анализаторите на състезанията.

    Дейл е син на легендата в спорта Дейл Ърнхардт, който загина след контузиите, получени в тежка катастрофа в последната обиколка на „Дейтона 500” на 18 февруари 2001 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт