728 x 90

Маршавелов с трета поредна победа за сезона

Настоящият шампион на писта Константин Маршавелов (Mitsubishi) спечели трета поредна победа за сезон 2019 в българския шампионат на затворен маршрут – „Писта София 2019” в група Макси. 4-кратният шампион стартира от полпозишън и беше начело от старта до финала, включително и при рестарта, тъй като състезанието беше спряно след първата обиколка заради аварирал на опасно

Настоящият шампион на писта Константин Маршавелов (Mitsubishi) спечели трета поредна победа за сезон 2019 в българския шампионат на затворен маршрут – „Писта София 2019” в група Макси. 4-кратният шампион стартира от полпозишън и беше начело от старта до финала, включително и при рестарта, тъй като състезанието беше спряно след първата обиколка заради аварирал на опасно място автомобил.

Маршавелов получи първото място на старта след интересна развръзка в квалификациите в събота. Илия Царски (Mitsubishi) постигна най-доброто време във втората сесия – 53,02 секунди, но то беше анулирано заради нарушение на правилника от страна на пилота. Така първата позиция отиде при Васил Въжаров (Opel), който обаче обясни, че е карал в събота само, за да тества колата си за планинското в Кюстендил през предстоящия уикенд и няма планове да стартира в самото състезание.

Царски също обяви, че няма стартира, но за неделя промени решението си и 5-ата му позиция след наказанието се превърна в 4-о място на старта след отказването на Въжаров.

Втори и трети след Маршавелов в група Макси завършиха Царски и Румен Киров (Subaru).

Иван Влъчков пък стана единственият пилот във вчерашните надпревари, който спечели две серии – той победи в клас Свободен със Sin R1, а в Туринг взе първото място с Honda Civic.

В група Спорт първото място с лидерство от старта до финала взе Симеон Симеонов (Honda), а също начело от старта до финала беше и победителят в Eneos Cup Венцислав Станев (Audi).

Огнян Патенов спечели първа победа този сезон в група Лада, като преди това записа две отпадания в Хасково и Русе.

Писта София беше възстановена в пистовия ни шампионат от Росен Даскалов и София Кар Моторспорт, като състезанието се върна след 10-годишно отсъствие, а надпреварите бяха на пътния възел до стадион „Георги Аспарухов”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт