728 x 90

Франкфурт 2019: Mercedes дебютира във Формула Е

На Автосалон Франкфурт 2019 Mercedes представи отбора си за участие в следващия сезон на Формула Е. В качеството на пилоти бяха избрани лидерът от Формула 2 Ник де Врис и състезавалияте се преди за клиентския тим HWA Щофел Вандорн. Мерцедес започна продажбите на своя първи масов елмобил EQC в началото на тази година и възнамерява

На Автосалон Франкфурт 2019 Mercedes представи отбора си за участие в следващия сезон на Формула Е. В качеството на пилоти бяха избрани лидерът от Формула 2 Ник де Врис и състезавалияте се преди за клиентския тим HWA Щофел Вандорн.

Мерцедес започна продажбите на своя първи масов елмобил EQC в началото на тази година и възнамерява да разшири гамата серийни електромобили в близките години. Именно това послужи за причина за дебюта на марката във Формула Е.

Ръководителят на Mercedes във Формула 1 Тото Волф обаче подчерта, че марката не разчита на победа в първия сезон: "Във Формула Е има отбори и автопроизводители, които са там отдавна, представят се успешно и са научили много. На нас това не ни стига. Имаме само година опит с HWA. И ако през новия сезон влезем в петорката на най-силните и съумеем да стигнем до подиума, то това ще бъде изненада и за нас. Но ако сме честни, то от първия сезон не можем да очакваме подобни неща".

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт