728 x 90

Автомобилно състезание в двора на болница „Уни Хоспитал”

Първото в света състезание по майсторско управление на автомобил за онкоболни пациенти и техните лекари се проведе в болница МБАЛ „Уни Хоспитал” (Панагюрище). При изключителен интерес от страна на публиката – роднини, приятели, журналисти и граждани на града, на централния паркинг пред болницата се разгоряха истински спортни страсти. Задължителните елементи при майсторското бяха паркиране под

Първото в света състезание по майсторско управление на автомобил за онкоболни пациенти и техните лекари се проведе в болница МБАЛ „Уни Хоспитал” (Панагюрище). При изключителен интерес от страна на публиката – роднини, приятели, журналисти и граждани на града, на централния паркинг пред болницата се разгоряха истински спортни страсти.

Задължителните елементи при майсторското бяха паркиране под 90 градуса назад, напречно паркиране, слалом и надлъжно паркиране. На състезателите им се замерваше време, като на всеки съборен конус се даваха 10 сек. наказателно време.

За пропуснат цял елемент наказателното време ставаше 20 секунди. Упражненията се изпълняваха с два автомобила Skoda – новата Scala и задвижващата се на метан Skoda Octavia Combi CNG. Вносителите на чешката автомобилна марка ЕураТек, като спонсори на проявата бяха подсигурили и предметни награди за участниците – ключодържатели, значки и др.

В първото упражнение майсторско управление на Skoda Scala 1.0 TSI (115 к.с.) с 6-степеннна механична скоростна кутия се включиха 9 състезатели, а при шофирането на по-дългата и по-голямата Skoda Octavia Combi 1.5 G-TEC с автоматична 7-скоростна трансмисия се записаха 8 човека. В продължение на близо 2 часа пилене на гуми по трасето, страстите се нагорещиха до червено. Шампионски амбиции завладяха повечето от пилотите-аматьори.

В крайна сметка на трето място в класа на пациентите се класира Даниела Джонкова, втори остана Емануел Дончев, който отстъпи първото място на Цветан Колев с едва 12 секунди. В класа на подкрепящите на трето място се класира д-р Захари Захариев, втори се нареди Тодор Бургунджиев, а на най-високото стъпало се изкачи Красимир Кръстев. Мотото на състезанието беше – „Победителите”.

Призьорите получиха купи, моторно масло и течност за чистачки от спонсора Димитър Колев – Шумен. Мария Дънкова направи и изпече бисквити – сладки изкушения за всички гости. Състезанието получи подкрепа от Ордена на тамплиерите – Команадерия Княз Борис І, както и от автомобилните журналисти членуващи в Прес-авто клуб „България”.

В заключителното си слово , след края на приложното състезание по майсторско шофиране д-р Росица Кръстева, като главен реализатор на идеята за състезанието заяви, че началото на серия от събития е положено и занапред лекари и пациенти ги очакват още много предизвикателства под мотото „Победителите”. Тя лично благодари на колегата Виктор Узунов от тв предаването „Скорост, за енергията му и креативността  с която организира практическото провеждане на надпреварата. С чаша шампанско, кетъринг и торта приключи вълнуващото автошоу в двора на уникалната болница „Уни Хоспитал”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт