728 x 90

Алонсо: Целта ни е титлата, не толкова победата в неделя

Алонсо: Целта ни е титлата, не толкова победата в неделя

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще запише последния си старт в WEC този уикенд в Льо Ман като пилот на Toyota. Испанецът и съотборниците му в TS050 с №8 на борда Себастиен Буеми и Казуки Накаджима водят в класирането в WEC един кръг преди края на супер сезона, който започна в началото

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще запише последния си старт в WEC този уикенд в Льо Ман като пилот на Toyota. Испанецът и съотборниците му в TS050 с №8 на борда Себастиен Буеми и Казуки Накаджима водят в класирането в WEC един кръг преди края на супер сезона, който започна в началото на 2018 и Алонсо сега потвърди, че за тях е по-важна титлата, а не повторение на победата им в Льо Ман от миналата година.

„Мисля, че картинката в Льо Ман няма да е много по-различна в сравнение с другите състезания този сезон, т.е ние няма да сме много по-бързи от останалите – заяви Алонсо. – Тук сме за титлата, не толкова за победата. Трябва ни класирането в Топ 7, за да вземем титлата, но ще видим как ще се развие състезанието.

„В квалификацията искам да покажем всичко, на което сме способни, но в състезанието няма да поемаме рискове, поне в първите 10 часа, така че не трябва да има изненадани, ако темпото ни в събота и неделя е по-спокойно от очакваното.”

Алонсо уточни, че най-важното в състезанието ще е екипът с №8 да се опази от повреди и инциденти, тъй като вчера Майк Конуей с другата Toyota с №7 направи зрелищна катастрофа с прототип от LMP2, който се беше завъртял на завоите Ford и тръгна да се връща опасно на пистата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт