728 x 90

Toyota: Имахме някои сблъсъци с Алонсо

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо приключи престоя си в Toyota с две победи в „24 часа на Льо Ман” и трета световна титла, макар и в надпреварите за издръжливост (WEC). Съвместната кампания на тима и испанеца в последната година и половина се оказа много успешна, но не всичко е вървяло гладко, както

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо приключи престоя си в Toyota с две победи в „24 часа на Льо Ман” и трета световна титла, макар и в надпреварите за издръжливост (WEC). Съвместната кампания на тима и испанеца в последната година и половина се оказа много успешна, но не всичко е вървяло гладко, както потвърди тим директорът на Toyota Роб Люпен.

    По-рано тази година бившият президент на Ferrari Лука ди Монтедземоло постави под въпрос възможностите на Алонсо да действа като отборен играч.

    „Когато Фернандо печели, той е щастлив. Когато не побеждава, проблемът е в отбора, той е нещастен”, образно обясни Ди Монтедземоло.

    Реакцията на Алонсо беше гневен туит, но историята на Формула 1 помни поредица сблъсъци на испанеца с отборите, за които е карал.

    С Toyota Фернандо спечели 5 от 8-те състезания в току-що завършилия супер сезон в WEC, а през май Алонсо обяви, че няма да остане в отбора, като на мястото му идва Брендън Хартли.

    „Фернандо е много професионален пилот, който се вписа много добре в нашия отбор – заяви Люпен по адрес на Алонсо. – Той не искаше специално отношение и много бързо разбра, че не може да спечелиш сам състезание в WEC. Това никога не е било проблем за него, още от първите ни разговори. Той се адаптира бързо, харесваше му това, което прави. Винаги е хубаво, когато имаш в отбора пилот като Алонсо.

    „Разбира се, на няколко пъти между нас прехвърчаха искри, но мисля, че когато става въпрос за пилот като него, ръбовете на двете страни винаги се срещат някъде. Просто на няколко пъти прехвърчаха искри, но не мога да потвърдя нищо от това, което другите са говорили за престоя му в други отбори в миналото. Дребни сблъсъци, нищо сериозно.”

    Люпен потвърди, че на всички пилоти в Toyota, включително и на Алонсо, още в началото е било обяснено, че интересите на тима са на първо място и понякога това е разочаровало пилотите при едно или друго решение.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт