728 x 90

Сайнц-старши: Алонсо много иска да стартира в рали "Дакар"

    Рали легендата Карлос Сайнц разкри, че Фернандо Алонсо е „много запален” да стартира в рали „Дакар” и намекна, че слуховете, че двамата ще са съотборници в това състезание, може да се окажат истина. Засега двукратният световен шампион във Формула 1 се занимава основно с това да опровергава слухове, че ще се върне в шампионата, но

    Рали легендата Карлос Сайнц разкри, че Фернандо Алонсо е „много запален” да стартира в рали „Дакар” и намекна, че слуховете, че двамата ще са съотборници в това състезание, може да се окажат истина.

    Засега двукратният световен шампион във Формула 1 се занимава основно с това да опровергава слухове, че ще се върне в шампионата, но по-рано тази година се появи информация от Toyota, че компанията може да ангажира него и Карлос Сайнц за рали „Дакар”, което от 2020 година се мести в Саудитска Арабия.

    Фернандо вече тества пикапа на Toyota за маратонския офроуд в ЮАР, където негов инструктор беше друга звезда от „Дакар” Жинел де Вилиърс.

    „Ще бъде страхотно двамата с него да сформираме отбор за „Дакар” – обясни Сайнц пред испанския вестник Marca. – Знам, че Фернандо е много запален да стартира в това състезание.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт