728 x 90

Нюи с отбор в сериите за електрически офроудъри

    Легендарният инженер Ейдриън Нюи ще се изпробва в ролята на ръководител на отбор – британецът ще оглави тим от сериите Extreme E Velove, сред основателите на който се числят Харисън Нюи и бившият пилот от Формула 1 Жан-Ерик Верн. Extreme E ще бъде състезание между офроудъри с електрическо задвижване. За първия сезон на сериите има

    Легендарният инженер Ейдриън Нюи ще се изпробва в ролята на ръководител на отбор – британецът ще оглави тим от сериите Extreme E Velove, сред основателите на който се числят Харисън Нюи и бившият пилот от Формула 1 Жан-Ерик Верн.

    Extreme E ще бъде състезание между офроудъри с електрическо задвижване. За първия сезон на сериите има заявени за участие 12 отбора, а гонките ще се провеждат в екстремни климатични условия.

    "Extreme E е уникален шанс да се обърне вниманието на хората към екологичните проблеми", – цитира думите на Ейдриън Нюу Autosport.

    "Поисках да участвам в новата серия веднага като видях концепцията. Ще направим всичко възможно, за да разкажем на хората за промените в климата на Земята", – подчерта Жан-Ерик Верн.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт